spot_img
20.6 C
Moschato
20.6 C
Tavros
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

ΕΠΙΣΤΟΛH ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΕΠΙΣΤΟΛH TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΤΑΥΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΡΟΣ  ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

 

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Γιώργο Καμίνη

 

ΘΕΜΑ: Εκτός ελέγχου το πρόβλημα των ΡΟΜΑ και της καύσης καλωδίων στο Βοτανικό

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ συνάδελφε, Το γνωστό θέμα των ΡΟΜΑ με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και της καύσης καλωδίων στην περιοχή Βοτανικού στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, στα σύνορα με τον Ταύρο, καθίσταται εκρηκτικό και χρήζει άμεσων λύσεων και παρεμβάσεων.

 

Μετά από το κλείσιμο όλων, σχεδόν, των σκραπατζίδικων στην περιοχή του Ταύρου, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου- Ταύρου αλλά και τις αποφάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής για το θέμα, τις επιτόπιες συναντήσεις και την ανάδειξη του θέματος στον ημερήσιο τύπο και τη διοργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης με τη συμμετοχή επιστημόνων και ειδικών, έχουν δημιουργηθεί οι πρώτες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

 

Επιπρόσθετα, η συνεργασία που έχει εγκαθιδρυθεί με την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την ουσιαστική λειτουργία της Ομάδας Εργασίας όπου συμμετέχουν και εκπρόσωποι από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και το Συνήγορο του Πολίτη, έχουν προσδώσει στο θέμα μια σημαντική ώθηση.

 

Αγαπητέ Δήμαρχε,

 

Πιστεύω ότι η ένταξη του συγκεκριμένου ζητήματος ως τακτικού θέματος σε συνεδρίαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου ή ακόμη και η σύγκλιση ενός κοινού Δημοτικού Συμβουλίου με τη λήψη μιας σαφούς απόφασης που θα έθετε και το θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ και της εφαρμογής προγράμματος ανακύκλωσης των καλωδίων, θα όριζε τις βασικές αρχές μιας οριστικής λύσης.

 

Γνωρίζω ότι τα προβλήματα και τα θέματα της καθημερινότητας της πρωτεύουσας είναι μεγάλα και σύνθετα. Όμως, το συγκεκριμένο πρόβλημα στην περιοχή αποτελεί για το Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου θέμα πρώτης προτεραιότητας.

 

Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να αποδειχθεί στην πράξη ότι η Αυτοδιοίκηση όταν «θέλει» είναι σίγουρο ότι κιόλας «μπορεί».

Με εκτίμηση,

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ