spot_img
25.9 C
Moschato
25.9 C
Tavros
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Χριστουγεννιάτικο γουρουνόπουλο γεμιστό

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Υλικά για 8 – 10 άτομα:

-1 γουρουνόπουλο έως 6 κιλά

-1 ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

-¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

-2-3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-8 σκελίδες σκόρδο

-500 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο

-500 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους

-1 ½ -2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

-40-50 γραμμάρια κουκουνάρι

-λίγες σταφίδες και λίγα κάστανα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το γουρουνόπουλο, το πλένουμε πολύ καλά μέσα και έξω και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Έπειτα το αλατίζουμε εσωτερικά με χοντρό αλάτι και το πιπερώνουμε.

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ολόκληρα για 2-3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε το γουρουνόπουλο.

Το στρώνουμε σε ένα ταψί και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Βάζουμε το λαδωμένο χέρι μας στο χοντρό αλάτι και αλείφουμε το γουρουνόπουλο. Ψήνουμε για 6 ώρες στους 120 βαθμούς Κελσίου. Κατόπιν το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρας.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ