spot_img
27.7 C
Moschato
27.7 C
Tavros
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

∆ΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ 

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

 

Η ∆ηµοτική Αρχή Μοσχάτου-Ταύρου δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στις αλλαγές που προτείνονται στην τροποποίηση του Άρθρου 11 του Ν. 3843 του 2010 που αφορά διατάξεις για την ανάπλαση του Φαληρικού όρµου, µε το άρθρο 51 του Σχ. Νόµου περί «Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος-Εναρµόνιση µε την  Οδηγία 2008/99-Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης Αποβλήτων», όπου  καθορίζονται οι συντελεστές ∆όµησης της Xρήσης Γης και οι ζώνες ανάπλασης.

Ξαφνικά και ενώ δεν είχε προηγηθεί καµία διαβούλευση, µε το άρθρο 51 παρ. 5,  επιχειρείται η πλήρης ανατροπή της προγενέστερης διάταξης. Συγκεκριµένα µε τις τροποποιήσεις των όρων δόµησης στην έκταση του παραλιακού µετώπου αυξάνεται ο συντελεστής ∆όµησης κατά 70% (0,010 σε 0,017), τριπλασιάζεται η  επιτρεπόµενη κάλυψη από 2,1% σε 6,3% και αυξάνεται το συνολικό επιτρεπόµενο ποσοστό κάλυψης από 5,3% σε 8,8%.

Για το λόγο αυτό, ο ∆ήµαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυµίου, απέστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, κ. Νικόλαο Σηφουνάκη τονίζοντας µεταξύ άλλων την  κατηγορητική αντίθεση της ∆ηµοτικής Αρχής του ∆ήµου Μοσχάτου-Ταύρου στις αλλαγές που προτείνονται και ζητά την άµεση απόσυρσή τους, αφού οι ενέργειες έγιναν όχι µόνο ερήµην της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης,  αλλά δημιουργούν και προϋποθέσεις για εγκαταστάσεις περιβαλλοντικά  ασύµβατες, ενώ ταυτόχρονα αθετείται κάθε προηγούµενη δέσµευση της  πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.  Η ∆ηµοτική Αρχή εµµένει στη διατήρηση των  υπαρχόντων συντελεστών ∆όµησης και χρήσεων γης, όπως αυτές έχουν καθορισθεί  και εγκριθεί µε τον προηγούμενο Νόµο και από τις µελέτες περιβαλλοντικών  επιπτώσεων.

Ανάλογη επιστολή απέστειλε ο ∆ήµαρχος Μοσχάτου-Ταύρου προς  τον Πρόεδρο της Βουλής, τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους των Κοµµάτων, και  τους Βουλευτές Β΄ Αθήνας, ζητώντας τους να στηρίξουν τις θέσεις του ∆ήµου. Σε  αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν  δυναµικές, νοµικές και άλλες αντιδράσεις.  

Γραφείο Τύπου ∆ήµου ΜοσχάτουΤαύρου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ