spot_img
25.9 C
Moschato
25.9 C
Tavros
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Μήνυση από τον Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων στο Μοσχατο.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Ο Δήμαρχος  Μοσχάτου  Ταύρου  Ανδρέας Γεωργίου Ευθυµίου, κατέθεσε μηνυτήρια  αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων στην Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε μήνυση κατά του Vata Luigit του Rrok, κατοίκου Μοσχάτου (Μιαούλη, Ταξιαρχών και Χειµάρας και οποιουδήποτε  άλλου προσώπου θα ανεύρει η ανάκριση ως συνυπαίτιο φυσικό ή και ηθικό αυτουργό.

Δείτε την  μηνυτήρια  αναφορά

Προς τον:

Κο. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟ∆ΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ-ΕΓΚΛΗΣΗ Ανδρέα Γεωργίου Ευθυµίου, υπό την ιδιότητα του ∆ηµάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, κατοίκου, ως εκ της υπηρεσίας του Μοσχάτου (Κοραή 36 και Αγίου Γερασίµου ∆ηµαρχείο Μοσχάτου).

Κ Α Τ Α

1. Vata Luigit του  Rrok, κατοίκου Μοσχάτου (Μιαούλη,

Ταξιαρχών και Χειµάρας. 

2. Οποιουδήποτε  άλλου προσώπου θα ανεύρει η ανάκριση ως συνυπαίτιο φυσικό ή και ηθικό αυτουργό.

Αξιότιµε Κύριε Εισαγγελέα,

΄Εχω την τιµή να Σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

Ι.1.Πρί τις 10.30 της 24ης ∆εκεµβρίου 2011 ο πρώτος µηνυόµενος µέσα στο οικόπεδο που βρίσκεται στην πόλη του Μοσχάτου και ειδικότερα επί της οδού  Μιαούλη, κοντά στο ∆ηµοτικό Στάδιο Μοσχάτου, ιδιοκτησίας Λεγάκη ενώπιον περιοίκων κατέφερε απροκλήτως και αναιτίως µέχρι θανάτου µε βαρύ σφυρί (βαριοπούλα) πολλαπλά κτυπήµατα σε δυο αδέσποτα σκυλάκια της περιοχής τα οποία και εγκατέλειψε στη συνέχεια αιµόφυρτα και βαριά τραυµατισµένα (του ενός είχε σπάσει τη γνάθο και είχε ραγίσει το κρανίο του), µε αποτέλεσµα τα δυστυχή αυτά ζώα να καταλήξουν µετά µια ηµέρα παρά τις περιποιήσεις και τις φροντίδες των φιλόζωων.  Η Αστυνοµία µετά από καταγγελία των φιλόζωων και περιοίκων, που κινητοποιήθηκαν από τις  κραυγές των ζώων, συνέλαβε τον ως άνω φυσικό δράστη του άγριου βασανισµού τους και τον παρέπεµψε στον αρµόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

2. α. Σύµφωνα µε την Οικουµενική ∆ιακήρυξη των ∆ικαιωµάτων των Ζώων (Παρίσι, Οκτώβριος 1978): «Όλα τα ζώα γεννιούνται µε ίσα δικαιώµατα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης» (άρθρο 1), «ο άνθρωπος  οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου» (άρθρο 2), ενώ κατά το άρθρο 6 της ίδιας Οικουµενικής ∆ιακηρύξεως: « Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική».

β. Περαιτέρω ο βασανισµός και η θανάτωση των ζώων είναι αδίκηµα, που προβλέπεται και τιµωρείται µε βάση τις διατάξεις του Ν.2017/1992,  που κύρωσε σύµφωνα µε το άρθρο 28&1 του Συντάγµατος την από 13-11-1987 ευρωπαϊκή σύµβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς, την οποία κατάρτισε το Συµβούλιο της Ευρώπης, σε συνδυασµό προς το άρθρο 8 του Ν. 1197/1981. Ήδη δε η ελληνική πολιτεία κατέθεσε στη Βουλή νοµοσχέδιο, µε το οποίο προσαρµόζεται η ελληνική νοµοθεσία προς την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και διεθνή, µε επαπειλή ποινών αυστηρότερων από αυτές που προβλέπει η ισχύουσα νοµοθεσία.

ΙΙ. 1. Ο ∆ήµος Μοσχάτου-Ταύρου συµµετέχει µε άλλους ∆ήµους της Αττικής στο δίκτυο για την προστασία των αδέσποτων ζώων, εκδηλώνοντας και κατά τον τρόπο αυτό το αµέριστο ενδιαφέρον και την ευαισθησία του για τα ζώα αυτά. Εξ’ άλλου υπέχει ευθύνη και  ευθέως εκ του Ν. 3170/2003 (άρθρ. 7) για την προστασία των αδέσποτων ζώων και την εφαρµογή προγραµµάτων στειρώσεως για τον περιορισµό του αριθµού τους. Νοµιµοποιείται, συνεπώς, να υποβάλει την παρούσα µηνυτήρια αναφορά και να ζητήσει την ποινική δίωξη και την παραδειγµατική τιµωρία τόσο του καταγγελλοµένου φυσικού δράστη, όσο και οποιουδήποτε άλλο φυσικού ή ηθικού υπαιτίου βρεθεί από την ανακριτική διαδικασία.

2. Προτείνω ως µάρτυρα την Μαρίνα Τελή, τηλεφ. 6948-257095, 6971-767421.

Για τη νοµιµοποίησή µου ως ∆ηµάρχου Μοσχάτου-Ταύρου επισυνάπτω το από 31-12-2010  Πρακτικό Ορκωµοσίας µου. Και Ζ Η Τ Ω

Να προβείτε στη διενέργεια των νοµίµων, ώστε να εξακριβωθούν µαζί µε τον ως άνω καταγγελλόµενο οι πραγµατικοί ένοχοι και  να ασκηθεί κατ’ αυτών η ποινική δίωξη για την  κατά το νόµο τιµωρία τους.

Ο ∆ικηγόρος Αθηνών Αριστείδης Μ. Τριγώνης (ΑΜ 5477) και νοµικός σύµβουλος του ∆ήµου Μοσχάτου-Ταύρου εξουσιοδοτείται να εγχειρίσει τη Μηνυτήρια αυτή Αναφορά προς τον αρµόδιο Εισαγγελέα Ποινικής ∆ιώξεως Αθηνών.

Ο Μηνυτής-∆ήµαρχος Μοσχάτου-Ταύρου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ