spot_img
23.6 C
Moschato
23.6 C
Tavros
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Τασσώ Γαΐλα: Πολιτιστικό Ίδρυμα Δαμαλά!

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Ίδρυμα Δαμαλά 

Στον Πειραιά και στην οδό Αλκιβιάδου 161 τον Μάη του 2015 άνοιξε τις πύλες του στο κοινό ένα νέο Πολιτιστικό Ίδρυμα ,το Ίδρυμα Αντώνης Δαμαλάς.

Το Ίδρυμα Δαμαλά έχει όραμα την πνευματική καλλιέργεια και παιδεία στις πανανθρώπινες αξίες και την οικουμενικότητα του ελληνικού πνεύματος. Σκοποί του ιδρύματος μεταξύ άλλων: Πολιτιστική Ανάπτυξη, Περιβαντολλογική Προστασία,Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, Ευβιονομική Φιλοσοφία, Θαλάσσιο Περιβάλλον, Υποτροφίες για συγγραφή Διδακτορικής Διατριβής. Το ίδρυμα-όραμα του καθηγητή Αντώνη Δαμαλά είναι αφιερωμένο σε αυτόν και την οικογένειά του, οικογένεια με καταγωγή από τη Χίο και καταβολές και ρίζες στο Βυζάντιο και την δυναστεία των Παλαιολόγων. Το ίδρυμα ουσιαστικά αποπερατώθηκε και λειτουργεί με την προσωπική φροντίδα και προεδρία του Δ.Σ., της αδελφής του καθηγητή κ. Αναστασίας Δαμαλά. Ο πολιτικός Επιστήμων-Οικονομολόγος και καθηγητής της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Αντώνης Δαμαλάς, σημαντική προσωπικότητα της Πανεπιστημιακής κοινότητας απεβίωσε το 1992 και σε ηλικία των 57 ετών υπήρξε δε και σημαντικός συγγραφέας που το 4τομο έργο του «Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ από του 992 μ. Χ. μέχρι του 1566», αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και για την ιστορία του τόπου μας.

Στις πολυτελέστατες αίθουσες του ιδρύματος αρχίζει σύντομα η φετεινή χειμερινή παραγωγική δράση του με σεμινάρια, εκδηλώσεις, και δράσεις υψηλού επιπέδου υπό την επιμέλεια γνωστών επιστημόνων. Οι έχοντες πνευματικές αναζητήσεις ανωτέρου … σταδίου και γενικά οι μόνιμα ‘ψαγμένοι’ κουλτουριάρηδες δεν έχουν παρά να απευθυνθούν για πληροφορίες στα:

 

Ίδρυμα Δαμαλά

Η κ. Α. Δαμαλά στα
εγκαίνεια του ιδρύματος.

ΙΔΡΥΜΑ ΔΑΜΑΛΑ/Αλκιβιάδου 161/Πειραιάς.

Τηλ. 210 4222296091-92,210 4178411,69328557427 και

info@idrymadamala.gr www.idrymadamala.gr

Τασσώ Γαΐλα 

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ