spot_img
22.7 C
Moschato
22.8 C
Tavros
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Εξαιρετική η 3η Γιορτή Βιβλίου στο Μοσχάτο, οι μεγάλοι θαύμασαν τα «έργα των μικρών» (εικόνες)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την 3η Γιορτή Βιβλίου, την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού στο Μοσχάτο). 

Μία όμορφη εκδήλωση με τη συμμετοχή των νηπιαγωγείων Μοσχάτου με ελεύθερη είσοδο για τους μικρούς θεατές και τους συνοδούς τους. Οι μαθητές των νηπιαγωγείων παρουσίασαν μουσικοχορευτικά δρώμενα, τρόπους προσέγγισης και επεξεργασίας των παιδικών βιβλίων και δραματοποίηση παραμυθιού.

“Η 3η Γιορτή Βιβλίου ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία. Το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού κέντρου στο Μοσχάτο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από γονείς και συγγενείς των μικρών αναγνωστών που τους χειροκρότησαν δυνατά. Τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί παρουσίασαν τις δημιουργικές δουλειές τους με άξονα τα παιδικά βιβλία και οι μεγάλοι θαύμασαν τα «έργα των μικρών»

Εξάλλου, η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου είναι μόνον η αφορμή για να γιορτάσουμε. Όπως ανέφερε και οΠρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Απόστολος Σιώκας«οι ιστορίες που κρύβονται μέσα στα βιβλία για παιδιά είναι μια ευκαιρία για ταξίδια φανταστικά, για περιπέτειες χωρίς όρια, για να μιλήσουμε στα παιδιά για τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν χωρίς να τα απελπίζουμε. Θέλουμε οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες να υποδέχονται αναγνώστες πριν ακόμη μάθουν να διαβάζουν ώστε να αποτελούν το σημείο αναφοράς γλυκών παιδικών αναμνήσεων».

Η υπεύθυνη για την οργάνωση και τον σχεδιασμό και μέλος του Πνευματικού Κέντρου κ. Άννα Βλάχου τόνισε τον πολύ σημαντικό ρόλο της οικογένειας στη διαμόρφωση των μελλοντικών αναγνωστών και πρόετρεψε τους γονείς να διαβάζουν με τα παιδιά τους.

Παρών και οΔήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου ο οποίος -ως δεινός αναγνώστης και ο ίδιος- ευχήθηκε να συνεχιστούν ανάλογες δράσεις για το βιβλίο.



Πατήστε πάνω για πραγματικό μέγεθος!

ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.gr/

.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ