spot_img
28 C
Moschato
28 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Ενδιαφέρουσα η ομιλία για τα “Αυτοάνοσα” της Στέλλας Ιάνκου στο Μοσχάτο (εικόνες – βίντεο)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Μια εξαιρετική εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον από την Πνευματική Εστία Μοσχάτου (Π.Ε.Μ.)!

 
 

Με εξαιρετική επιτυχία έλαβε χώρα χθες 24 Νοεμβρίου 2018, ομιλία για τα αυτοάνοσα νοσήματα, με ομιλήτρια την κ. Στέλλα Ιάνκου, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού Μοσχάτο) με θέμα: 

 «Τα αυτοάνοσα και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το ψυχολογικό τους υπόβαθρο» 

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ομιλητής και κ. Χρήστος Ναούμ, αφροδισιολόγος-δερματολόγος, Δ/ντής στο Δερματολογικό τμήμα του “Ευαγγελισμού” αλλά λόγω ασθενείας δεν μπόρεσε να συμμετέχει στην συζήτηση. 

 Η κ. Ιάνκουανέπτυξε με επιτυχίατο θέμα Ψυχοσωματικά πως Νοσεί το Σώμα όταν Πονάει η Ψυχή”! 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Αντρέας Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Μ. Γεώργιος Χλούπης και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΜ Βενιζελέας Κωνσταντίνος. 

Η ομιλία ήταν ενδιαφέρουσα. Οι δε πληροφορίες πάρα πολύ σημαντικές. Στο τέλος υποβλήθηκαν ερωτήσεις στην ομιλήτρια.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΜ

Αυτοάνοσα και ψυχολογικό τους υπόβαθρο στην ΠΕΜ 

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την ΠΕΜ το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου. Η ψυχολόγος και ειδική στην κλινική υπνοθεραπεία κ. Στέλλα Ιάνκου, ανέπτυξε το πολύ ενδιαφέρον θέμα των αυτοάνοσων νοσημάτων και του ψυχολογικού υπόβαθρου το οποίο υποκρύπτεται συχνά πίσω από αυτά. 

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΠΕΜ κ. Γεώργιος Χλούπης απηύθυνε χαιρετισμό στον κόσμο που είχε προσέλθει να παρακολουθήσει την ομιλία και εν συνεχεία χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του. Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΜ κ. Κωνσταντίνος Βενιζελέας. Σε μια σύντομη εισαγωγή – παρουσίαση του θέματος, τόνισε την κατανόηση της σύνδεσης ψυχής και σώματος ήδη από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και τη σημασία να γνωρίσουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο. Στη συνέχεια παρουσίασε την ομιλήτρια κ. Ιάνκου στους παρευρισκομένους, για να ακολουθήσει η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της η οποία συνοδευόταν από οπτικοακουστικό υλικό. 

Το περιεχόμενο της παρουσίασης ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρον, καθώς ξεδίπλωσε πλήθος συχνών νοσημάτων τα οποία απασχολούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Από τα πιο συχνά, όπως κεφαλαλγίες και προβλήματα του πεπτικού, μέχρι πιο σπάνια, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας και διάφορα δερματικά νοσήματα. Σε κάθε περίπτωση η κ. Ιάνκου εξηγούσε με ποιο τρόπο η εμφάνιση των συγκεκριμένων παθήσεων συνδέεται με εκφάνσεις ψυχολογικών ανισορροπιών στον άνθρωπο. Στο τέλος της ομιλίας ο κόσμος έθεσε ερωτήματα στην κ. Ιάνκου, τα οποία έδειξαν το ενδιαφέρον το οποίο προκαλεί στη σημερινή εποχή το συγκεκριμένο θέμα. 

Την εκδήλωση έκλεισε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΜ κ. Βενιζελέας, ο οποίος ευχαρίστησε την ομιλήτρια για την παρουσία της στο βήμα της Εστίας και εξέφρασε την επιθυμία να ανανεωθεί το ραντεβού για μια ακόμη σχετική παρουσίαση, λόγω του ενδιαφέροντος και της επικαιρότητας του θέματος. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες και το βίντεο της εκδήλωσης!

ΠΗΓΗ https://my-mosxato.blogspot.com/

.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ