spot_img
28 C
Moschato
28 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Πολάκης και Ευθυμίου εγκαινίασαν την 1η ΤΟΜΥ στο Μοσχάτο (photos)!

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Μια νέα ΤΟΜΥ, την 107η, στο Μοσχάτο εγκαινίασε σήμερα ο κ. Πολάκης .

Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Μοσχάτο στην πρώτη (ΤΟΜΥ) τοπική μονάδα υγείας Μοσχάτου , παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη , του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση , του κ. Σταμάτη Βαρδαρού, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Π.Φ.Υ. του Υπουργείου και του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου! 

Η τοπική μονάδα υγείας ξεκινά την
λειτουργία της αρχικά με το παιδιατρικό τμήμα και σταδιακά θα
προστεθούν και άλλες ειδικότητες!

Εγκαίνια της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, εγκαινίασαν την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου. 

Η ΤΟΜΥ Μοσχάτου ξεκινά τη λειτουργία της στην οδό Μακρυγιάννη 6, σε κτίριο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου που έχει παραχωρηθεί από το Γιαννίδειο Ίδρυμα επί δημαρχείας του αείμνηστου Δημάρχου Μοσχάτου, Ταξιάρχη Παπαντώνη. Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου έγιναν από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, με συνολική δαπάνη της τάξης των 70.000€ περίπου. 

Το παρών στα εγκαίνια, εκτός από τον Δήμαρχο και τους Υπουργούς, έδωσαν ο Αρχιμανδρίτης Παρθένιος του Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης Μοσχάτου, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, η Διοικήτρια της 2ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, Όλγα Ιορδανίδου και οι Υποδιοικητές της, Γιώργος Αντύπας και Ευάγγελος Κυζηράκος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου. 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Εγκαινιάσαμε σήμερα τη 1η Τοπική Μονάδα Υγείας στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο και επειδή η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την οικονομική κρίση αποτελεί προτεραιότητά μας, ο Δήμος μας έχει οργανώσει ένα δίκτυο παροχών και δράσεων για θέματα που αφορούν την υγεία. Η λειτουργία τέτοιων μονάδων όπως η ΤΟΜΥ αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα και πρωταρχικό ζητούμενο, προκειμένου να λαμβάνουν οι συμπολίτες μας δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, το Γιαννίδειο Ίδρυμα, την ΑΒ Βασιλόπουλος και τον Άκτωρα για τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση του χώρου, τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου, καθώς και τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου που δούλεψαν σκληρά προκειμένου ο χώρος να είναι σε εξαιρετική κατάσταση για να υποδεχθεί τους συμπολίτες μας. Αναμένουμε τη λειτουργία της 2ης ΤΟΜΥ στον Ταύρο, όπως έχουμε προγραμματίσει σε συνεννόηση με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου, της Διοίκηση της οποίας ευχαριστώ και πάλι για την άριστη συνεργασία».

Αναλυτικά η ομιλία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Ευθυμίου!

Πανοσιολογιότατε, κύριε Υπουργέ, κυρία Διοικήτρια, κύριοι υποδιοικητές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι και αγαπημένοι συμπολίτες μου 

Εγκαινιάζουμε σήμερα μία μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. 

Όλοι μας αναφερόμαστε στην υγεία θεωρώντας την ως το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο. 

Πράγματι η μέριμνα για παροχές υγείας προς τους πολίτες θα έπρεπε να είναι ο κυρίαρχος σκοπός τόσο της κεντρικής εξουσίας όσο και των τοπικών αρχών. Κι αυτό, γιατί σε μία εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης- και όχι μόνο- πλήττονται κύρια τα ασθενέστερα και φτωχότερα τμήματα της κοινωνίας. 

Ο Δήμος μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που έχει θέσει, έχει διοργανώσει ένα δίκτυο παροχών και δράσεων προς τους συμπολίτες μας για θέματα που αφορούν την υγεία. Η λειτουργία τέτοιων μονάδων σαν το ΤΟΜΥ αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα και πρωταρχικό ζητούμενο, προκειμένου να λαμβάνουν οι πολίτες μας δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψη και μέριμνα για την υγεία τους. 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το συμπολίτη μας ιατρό, κ. Νίκο Καρβούνη, ο οποίος μετά από συζήτηση που είχαμε εισηγήθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στον κ. Ξανθό και κ. Πολάκη την ίδρυση δύο τέτοιων μονάδων, μία στο Μοσχάτο και μία στον Ταύρο, η οποία και υλοποιήθηκε. 

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με την κα Ιορδανίδου και σε καθημερινή συνεργασία με τον κο Αντύπα μερίμνησε για τη διαμόρφωση του χώρου. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: 

• Α/Β Βασιλόπουλος 

• Τεχνική Υπηρεσία Δήμου: Γιαννικουρή-Τσιώλη-Κυριακού-Μερσινιάς-Μπαχάς-Εργαζόμενοι ΓΙΑΝΝΙΔΗ 

• Γιαννίδειο Ίδρυμα 

– Ίδρυμα Κοινωνικών Υπηρεσιών 

– Στέγη ηλικιωμένων ανθρώπων 

– Δημοτικά Ιατρεία 

Ο Δήμος μας, πέρα από ιδεολογίες και δογματικές αντιλήψεις συνεργάζεται με όλους τους φορείς, με το Δημόσιο, με τον Ιδιωτικό τομέα, με την Εκκλησία, με τους ιδιώτες, παραχωρώντας σε κάποιες περιπτώσεις χώρους και στηρίζοντας τα λειτουργικά έξοδα, προκειμένου να λειτουργούν δομές κοινωνικής προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας: 

-Κοινωνικό Παντοπωλείο (ΑΠΟΣΤΟΛΗ) 

-ΚΔΑΠ 

-ΤΟΜΥ 

-ΚΟΙΝΣΕΠ 

-ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ 

-ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 

-RSF 

πηγη

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ