spot_img
28 C
Moschato
28 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Η Πνευματική Εστία Μοσχάτου βράβευσε αριστούχους μαθητές και αξιόλογα μέλη της τοπικής κοινωνίας, στην κοπή της πίτας (εικόνες – vid)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου η κοπή πίτας τηςΠνευματικής Εστίας Μοσχάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, στο Μοσχάτο. 

Η ΠΕΜ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ 

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 η ΠΕΜ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Το συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσίαση των επισήμων είχε το μέλος του Δ.Σ. της Εστίας κ. Ελευθερία Χερουβίμ. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον πανοσιολογιότατο Παρθένιο Αμανατίδη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, ο οποίος έκοψε και το κομμάτι του Χριστού. Αμέσως μετά, με την πολύ ωραία εκτέλεση τριών τραγουδιών, η νεανική χορωδία του Ωδείου του Δήμου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Ανδρέα Ξενόπουλου, προσέφερε μια ιδιαίτερα ποιοτική στιγμή στην εκδήλωση. 

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών των Λυκείων του Μοσχάτου-Ταύρου, οι οποίοι εισήχθησαν σε πανεπιστημιακές σχολές κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 πετυχαίνοντας παράλληλα την υψηλότερη επίδοση στα Σχολεία τους. Οι μαθητές αυτοί είναι οι Χαρίτος Ιωάννης του 1ου ΓΕΛ Μοσχάτου, Γαλάνης Φώτιος του 2ου ΓΕΛ Μοσχάτου, Τσιμπόγλου Σοφία του 1ου ΓΕΛ Ταύρου, Ορφανός Ευστράτιος του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ταύρου και Αναγνωστόπουλος Ευθύμιος των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη. Μαζί με τη διάκριση οι βραβευθέντες πήραν και από ένα συμβολικό ποσό. Τα ποσά προσέφεραν η ΠΕΜ στη μνήμη της Μαρίας Γεωργοπούλου – Βενιζελέα, ο κ. Γιάννης Λυράκος στη μνήμη του πατέρα του Παναγιώτη Λυράκου, οι επιχειρηματίες Βασίλης και Αλεξία Σαβράμη, η Πρόεδρος του Σωματείου “Αθηναΐδων” κ. Ρένα Βασιλάκη και το κέντρο ξένων γλωσσών Μαθά – Μαυρίκου. 

Επίσης βραβεύθηκαν και δύο αθλήτριες της πόλης μας, οι οποίες έχουν κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις. Η Αναστασία Κοζμά, εγγονή του αείμνηστου συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Κορρέ, για την επί τρία χρόνια ανάδειξή της σε πρωταθλήτρια Ελλάδος στη ρυθμική Γυμναστική και η 12χρονη Γλυκερία Σκάρκου, για την κατάκτηση της 5ης θέσης στον περυσινό 18ο κλασσικό Μαραθώνιο των 10 χιλιομέτρων. 

Ακολούθησε παράδοση τιμητικής πλακέτας στο διακεκριμένο καθηγητή εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Ιάκωβο Φαρσεδάκη. Σύντομο βιογραφικό του παρουσίασε ο κ. Χλούπης. Ο τιμηθείς έχει διακριθεί για τον πλούτο των ακαδημαϊκών του σπουδών (φιλοσοφία-νομικά-κοινωνιολογία, μελέτη της επιγραφικής και παπυρολογίας, σπουδές στις Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες κ.ά.) σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς και για το συγγραφικό και διδακτικό έργο του. Έχει συμβάλλει δε τα μέγιστα στην εξέλιξη της επιστήμης της εγκληματολογίας στη χώρα μας. Ο κ. Φαρσεδάκης ευχαρίστησε την ΠΕΜ για την τιμητική διάκριση την οποία του απένειμε και εξήρε το έργο της το οποίο παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια. Τις τιμητικές πλακέτες του κ. Φαρσεδάκη και των δύο αθλητριών προσέφεραν οι αδελφοί Πέτρος και Νίκος Ναυπλιώτης. 

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου. Στο χαιρετισμό του μίλησε για το σημαντικό έργο της Εστίας το οποίο επιτελείται επί πολλές δεκαετίες στην πόλη μας και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη συνέχεια του έργου της. Ως είθισται, έκοψε και το κομμάτι της ΠΕΜ. 

Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου της ΠΕΜ κ. Γεώργιου Χλούπη. Ο κ. Χλούπης ευχαρίστησε τους φίλους και τα μέλη της ΠΕΜ για την συμπαράστασή τους στο έργο του Σωματείου, καθώς και το Δήμαρχο κ. Ευθυμίου για την βοήθεια που προσφέρει στην ΠΕΜ επί σειρά ετών. Ευχαρίστησε τέλος τα μέλη του Δ.Σ. για την άοκνη προσφορά τους. Έκλεισε δε το χαιρετισμό του με μια σύντομη αναφορά στις δράσεις του επόμενου εξαμήνου. 

 Ακολούθησε η κοπή της πίτας και κλήρωση τριών φλουριών-δώρων τα οποία προσέφεραν τα καταστήματα χρυσοχοΐας της πόλης μας “Σπανός Στέλλιος και Γιώργος”, “Σοϊλέδης Σταύρος” και “ΜΙΤΟΣ”. Το κατάστημα ζαχαροπλαστικής “ΚΩΣΤΗΣ”, υπό την υπεύθυνη κ. Σταυρούλα Κατσώρχη, προσέφερε την πίτα καθώς και γλυκά τα οποία υπήρχαν στο μπουφέ της εκδήλωσης. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασιλική Καραβία, Γιώργος Φελλάς, Πέτρος Δημητρίου, Γιώργος Δαμιλάκος, Βασίλης Γρούμπας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Μαζί Μπροστά” κ. Αντώνης Μπούτσης. Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Απόστολος Σιώκας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Κελεσίδης, Θανάσης Μελίστας, Βαγγέλης Κοτσαμπασάκης, Ελένη Μωραΐτη, Δημήτρης Ζώταλης, Κατερίνα Καρύδη και Γεράσιμος Πεφάνης. Η Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας κ. Κορίνα Δαμουλιάνου. Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μοσχάτου κ. Ελεάνα Μπαλάσου. Ο Πρόεδρος της Κ.Μ.Μ. κ. Αναστάσιος Θεοφιλάτος. Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στο Μοσχάτο και γνωστός συμπολίτης μας ιατρός κ. Γιώργος Καραναστάσης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανεγέρσεως Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης κ. Δημήτρης Ζουμπούκος. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μοσχάτου κ. Νεκταρία Λαϊνάκη.

ΠΗΓΗ https://my-mosxato.blogspot.com/

.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ