spot_img
21.7 C
Moschato
21.7 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Παναγία Τήνου: Το Ιερό Προσκύνημα και οι χιλιάδες πιστοί (ΒΙΝΤΕΟ)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ευαγγελίστριας Τήνου.



Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τήνου είναι ο πιο γνωστός προσκυνηματικός προορισμός του Ελληνισμού και από τους πιο δημοφιλείς.


Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τήνου είναι ο πιο γνωστός προσκυνηματικός προορισμός του Ελληνισμού και από τους πιο δημοφιλείς των απανταχού Χριστιανών. Χιλιάδες πιστοί έχουν καταθέσει περιγραφές θαυμάτων από την ημέρα της εύρεσης της Ιερής Εικόνας μέχρι σήμερα.

Η εύρεση της εικόνας της Παναγίας Ευαγγελίστριας και η νεότερη ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι ταυτόσημη. Η εύρεση της Θείας εικόνας Της το 1823 θεωρήθηκε θεϊκός οιωνός για το δίκαιο της ελληνικής Επανάστασης.

Στην Τήνο κάθε χρόνο καταφθάνουν, από κάθε γωνία του πλανήτη, χιλιάδες πιστών στη Χάρη Της, προκειμένου να νιώσουν κοντά της και να πάρουν την ευλογία της. 

 ΤΕΤΑΡΤΗ 14η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ώρα 7:00 μ.μ. Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, καταθέσεις στεφάνων στο κενοτάφιο Κ/Δ ″ΕΛΛΗ″ από τον Αρχηγό ΓΕΝ, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Τήνου και τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. 

 Ώρα 8:00 μ.μ. Τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ Δωροθέου Β΄. 

 Ώρα 11:00 μ.μ. Τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως. 

ΠΕΜΠΤΗ 15η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 

 Ώρα 2:30 π.μ. Τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας. 

 Ώρα 7:00 π.μ. Γενική χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία. Παιάνιση Εωθινού από τις Φιλαρμονικές του Π.Ν. και του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. εις τας οδούς της πόλης. 

 Ώρα 7:00 π.μ. Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως. 

 Ώρα 8:30 π.μ. Τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ Δωροθέου Β΄. 

Ώρα 9:30 π.μ. Ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του Κ/Δ «ΕΛΛΗ» από τον Εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως και τη Στρατιωτική ηγεσία. Τιμητικοί κανονιοβολισμοί από το «ΚΑΝΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ». 

Ώρα 10:30 π.μ. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, δέηση από της εξέδρας της πλατείας Παντανάσσης κι εκφώνηση του Πανηγυρικού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεο Β΄.

ΠΗΓΗ ekklisiaonline.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ