spot_img
23.5 C
Moschato
23.5 C
Tavros
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img

Επιτυχημένο το 1ο City Lab Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (vid)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Απολαυστική η χθεσινή συζήτηση και παρουσίαση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου.

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο City Lab του Δήμου Μοσχάτου — Ταύρου που στόχο είχε την ανάδειξη της στρατηγικής του ψηφιακού μετασχηματισμού και των νέων ηλεκτρονικών εφαρμογών ψηφιακής καινοτομίας και συμμετοχικότητας.

O Δήμος υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού με συνεχή προσπάθεια την βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών και την σωστή ενημέρωση τους. Απώτερος στόχος της ψηφιακής αναβάθμισης του δήμου είναι η υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και η εξωστρέφεια.

Μπορούμε με την χρήση των νέων τεχνολογιών και εφαρμογών να παραμένουμε αισιόδοξοι, ενεργοί και δημιουργικοί. Περισσότερο από ποτέ πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και έχουμε τα μέσα να δημιουργήσουμε εφαρμογές για τη νέα πραγματικότητα και να βοηθήσουμε την τοπική οικονομία. Παράλληλα ο δήμος μέσω των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού, αναδεικνύει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας με ψηφιακά μέσα.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας Ψηφιακής Διακυβέρνησης #Citylab από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου 

  • Σχέδιο και όραμα για τον ψηφιακό δήμο, Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου — Ταύρου
  • Δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον δήμο, Απόστολος Σιώκας, Εντεταλμένος σύμβουλος λειτουργίας Κοινωνικού Πανεπιστημίου, Διεθνών Σχέσεων Νέων Τεχνολογιών Νεότητας, εποπτείας και συντονισμού του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
  • Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων υπηρεσιών για έξυπνες πόλεις, Γιώργος Καραμανώλης, Co-founder CTO/CIO CrowdPolicy
  • Βιώσιμες πόλεις και τοπική ανάπτυξη, καλές πρακτικές, Χρήστος Καλλονιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Ερωτήσεις, συζήτηση και συμπεράσματα

Στρατηγικός συνεργάτης σε θέματα ψηφιακής στρατηγικής και καινοτομίας του Δήμου είναι η Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com) η οποία έχει διακριθεί μέσα από διεθνείς και εθνικές συνεργασίες με Δήμους και Περιφέρειες, Κεντρική κυβέρνηση, τραπεζικό τομέα και σε μεγάλης κλίμακας δράσεις προώθησης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ