spot_img
23.4 C
Moschato
23.4 C
Tavros
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή: Ανακοίνωση για Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

2-4-2021. Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού. Πέρα από λόγια και ευχές και σε αυτό τον τομέα η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να βάλει πλάτη. Να βοηθήσει στην εργασιακή και κοινωνική ένταξη.

Ο νόμος 2716/99 «Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών ψυχικής υγείας» προέβλεψε τη δυνατότητα σύστασης Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) -ενός ανά τομέα ψυχικής υγείας. Οι Κοι.Σ.Π.Ε αποτελούν νέα μορφή κοινωνικής και αλληλέγγυας επιχειρηματικής δράσης ειδικά για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Στη χώρα μας λειτουργούν σήμερα 30 Κοι.Σ.Π.Ε που απασχολούν πάνω από 1000 εργαζόμενους στην πλειοψηφία τους με αναπηρία, έχοντας αναλάβει σημαντικά έργα, π.χ. καθαριότητα (σε ΕΦΚΑ, Υπουργείο Ναυτιλίας, Ανωτάτη Σχολή καλών Τεχνών, κτίρια της Περιφέρειας Αττικής, Υπηρεσίες Ασύλου κλπ), υπηρεσίες εστίασης, εμπορικές δραστηριότητες, ανακύκλωση κλπ.

Ο νόμος 4412/2016 περί «Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών» στο άρθρο 20 προβλέπει τη δυνατότητα προσκλήσεων για σύναψη δημόσιας σύμβασης, αποκλειστικά για φορείς κοινωνικής οικονομίας (Κοι.Σ.Π.Ε, Κοιν.Σε.Π. κλπ).

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου  και τα Νομικά του Πρόσωπα κάνοντας χρήση της παραπάνω δυνατότητας, έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν πως η ευαισθησία τους για την εργασιακή ένταξη συμπολιτών μας με αναπηρίες, είναι επιθυμία διασφάλισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες για αξιοπρέπεια και ισονομία.

Ο Δήμος μας το έχει άλλωστε αποδείξει με μεμονομένες -ανά άτομο- περιπτώσεις.

Να εργαστούμε οι ευχές να γίνονται ΠΡΑΞΗ!

2-4-2021

#Drasi_anatropi

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ