spot_img
21.9 C
Moschato
21.8 C
Tavros
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Mε Λαμπρότητα γιόρτασαν τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Μοσχάτο (εικόνες)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 το Μοσχάτο γιόρτασε με Λαμπρότητα την γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και ο Ιερός Ναός του Μοσχάτου είχε την τιμητική του. Δύσκολες ώρες για την χώρα μας….η ψυχή μας ματώνει και η σκέψη μας και οι προσευχές μας στους συνανθρώπους μας που μάχονται με τις φωτιές.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ναό στον Εσπερινό της Πέμπτης (πατήστε εδώ) Χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιου!

Ανήμερα της εορτής την Παρασκευή 6/8, το πρωί τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου.

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Μοσχάτου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος με την συμμετοχή κληρικών της ενορίας.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία που εκφώνησε κατά την Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής, μίλησε με ανάμικτα συναισθήματα χαράς, λόγω της μεγάλης δεσποτικής εορτής, αλλά και λύπης, λόγω των πρωτοφανών καταστροφών που βιώνει ο τόπος μας.

Προέτρεψε τους πιστούς να «κλίνουν το γόνυ της καρδίας τους» μετανοούντες και προσευχόμενοι, αλλά και να μην χάνουν την ελπίδα και την εμπιστοσύνη τους στον Χριστό.

Στο τέλος της Πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τα προσφερθέντα κατά το έθιμο σταφύλια και συνεχάρει τους πατέρες της ενορίας για την λαμπρά πανήγυρη και εορτή. 

“Η πόλη μας σήμερα γιορτάζει, όμως οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!” ανέφερε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ Ανδρέας Ευθυμίου.

 Λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας από την πανδημία, δεν πραγματοποιηθηκε η καθιερωμένη λιτανεία γύρω από το Ναό 

Επίσης με αφορμή τη νέα έξαρση κρουσμάτων του Covid- 19 και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της εμποροπανήγυρης την παραμονή και ανήμερα του εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στον περιβάλλοντα χώρο του ομώνυμου Ιερού Ναού στο Μοσχάτο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ