spot_img
20.2 C
Moschato
20.2 C
Tavros
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Ράλι Ακρόπολις: «Αδιάβατο» την Πέμπτη το κέντρο, η διοργάνωση ξεκινά από την Ακρόπολη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Στον ρυθμό του Ράλι Ακρόπολις θα ζήσει την ερχόμενη Πέμπτη η Αθήνα, η οποία θα μετατραπεί σε αποκλεισμένη πόλη, για 10 ολόκληρες ώρες, καθώς για πρώτη φορά η διοργάνωση ξεκινά από την Ακρόπολη και με πρώτη «ειδική διαδρομή» στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, την Πέμπτη 9-9-2021, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ, ενώ από την Τροχαία θα γίνονται εκτροπές για να διευκολύνεται η κίνηση.

Η πρώτη εικόνα είναι τι θα κλείσει η λεωφόρος Συγγρού από την οδό Καλλιρρόης, ενώ θα απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων σε έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται όμως ότι οι δύσκολες ώρες για την Αθήνα δεν θα είναι μόνο αυτές, αλλά μετά την ολοκλήρωση της «ειδικής» στο Σύνταγμα, τα περίπου 50 αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στο ράλι, θα σταθμεύσουν στην κάτω πλευρά της πλατείας, μέχρι το πρωί της Παρασκευής οπότε θα αναχωρήσουν για τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι. Στο χώρο στάθμευσης θα μπορούν να τα επισκέπτονται οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να τα θαυμάσουν, κάτι που θα γίνεται με έλεγχο από την αστυνομία.

Η αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα μέτρα αστυνόμευσης, ήταν αντικείμενα της ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη και όλων των επικεφαλής των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών.

Ιστορικά γεγονότα – 9o Rally Dodonis 1993

Αναμνήσεις από το 1993 , όταν η peugeot και η castrol , 6 αγωνιστικά αυτοκίνητα τέσσερα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δύο για το ελληνικό πρωτάθλημα. 
Εμείς βρήκαμε βίντεο του 93 από το ράλλυ Δωδώνης ουσιαστικά είναι η προετοιμασία για το Ακρόπολις και ένα αυτοκίνητο από αυτά που προετοίμαζε ο συμπολίτης μας Δημήτρης Ναυπλιώτης εδώ στο Μοσχάτο. 
Τερματίζει ακριβώς πίσω αφού τα τότε μεγάλα τετρακίνητα lancia την πρώτη τετράδα και εξάδα , ήταν ένα peugeot 205 ,2.000 κυβικά group A , εκτιμούμε να βρούμε βίντεο και από το Ακρόπολις πού ανελλιπώς η ομάδα D. N συμμετείχε από το 1988 μέχρι μέχρι και το 2000 .

Δείτε βίντεο με την συμμετοχή 9o Rally Dodonis 1993

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ