spot_img
27.7 C
Moschato
27.7 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Η θρεπτική αξία του καφέ

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Οι καρποί των καφεόδενδρων θεωρούνται πολύτιμο γεωργικό προϊόν. Τα καφεόδεντρα είναι αειθαλείς θάμνοι ή δενδρύλλια με σαρκώδεις καρπούς, μεγέθους κερασιών, οι οποίοι αναπτύσσονται σε  τσαμπιά και, όταν ωριμάζουν, παίρνουν βαθύ κόκκινο χρώμα. Οι καρποί φέρουν δύο πράσινα σπέρματα καφέ, που είναι τελείως άοσμα όπως έχουν, με το καβούρδισμα όμως αποκτούν το χαρακτηριστικό άρωμα του καφέ (αποτελείται από περίπου 800 πτητικές ουσίες) και αυξάνεται η περιεκτικότητα σε καφεΐνη με την απώλεια ύδατος.

Υπάρχουν πολλά είδη καφεόδενδρων, ο κανονικός καφές παρασκευάζεται όμως από τους καρπούς το δένδρου Coffea με αργό καβούρδισμα των ξεραμένων καρπών και άλεσμα σε λεπτή σκόνη. Διακρίνεται κυρίως σε δύο είδη, τον αραβικό καφέ (Coffea arabica) και τον καφέ από χώρες της λατινικής Αμερικής (Caffea robusta).

Διαβάσετε το άρθρο “Η θρεπτική αξία του καφέ” που είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/1065-i-threptiki-aksia-tou-kafe

Στο συγκεκριμένο κείμενο θα διαβάσετε μεταξύ άλλων:

– Ποιοι είναι οι δημοφιλείς τύποι καφέ
– Τα συστατικά του καφέ
– Που υπάρχει καφεΐνη;
– Υπάρχουν υγιεινοί και ανθυγιεινοί καφέδες;
– Προκαλεί ο καφές εθισμό;

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ