spot_img
20.3 C
Moschato
20.2 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Λαϊκή Συσπείρωση Μοσχάτου-Ταύρου: Ενημέρωση σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού και τα δημοτικά τέλη!

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Μοσχάτου-Ταύρου

Ενημέρωση για την πολιτική μας θέση σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού και τα δημοτικά τέλη!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μοσχάτου- Ταύρου καταψήφισε τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα και τα δημοτικά τέλη για το 2022, όχι με όρους «κακής διαχείρισης», αλλά γιατί αποτυπώνουν βασικά γνωρίσματα της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής . Στον προϋπολογισμό του Δήμου θα έπρεπε να αποτυπώνονται κοινωνικές πολιτικές για την ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής. Αντ’ αυτού, όπως και στον κρατικό προϋπολογισμό αντικατοπτρίζεται η υποχρηματοδότηση (οι κρατικοί πόροι καλύπτουν μόλις το 50% της μισθοδοσίας του Δήμου), η υποστελέχωση υπηρεσιών και η λειτουργία βασικών υπηρεσιών με όρους ανταποδοτικότητας.

Καταψηφίσαμε επίσης τα δημοτικά τέλη, τη δημοτική φορολογία, με τα οποία καλούμαστε να ξαναβάλουμε το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουμε πάλι το λογαριασμό για υπηρεσίες και παροχές που είναι στην αρμοδιότητα του κράτους. Ταυτόχρονα, υπερψηφίσαμε τις απαλλαγές για τις ευπαθείς ομάδες ως ελάχιστο μέτρο ανακούφισης επισημαίνοντας την πάγια θέση μας ότι τα δημοτικά τέλη πρέπει να καταργηθούν και να καλύπτονται οι δαπάνες αυτές από κρατικούς πόρους,  χωρίς να μπαίνουμε στη λογική “πλειοδοτικού διαγωνισμού” για να διαχωρίσουμε τεχνητά τη θέση μας από τη δημοτική αρχή κάνοντας αντιπολίτευση με όρους μικροπολιτικής και εντυπωσιασμού.

Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα κόμματα που τους στηρίζουν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) – που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει μέχρι κεραίας κάθε μνημονιακό και μεταμνημονιακό νόμο- αντιτασσόμαστε στο θεσμικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και διεκδικούμε γενναία κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των λειτουργικών αναγκών του Δήμου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ