spot_img
28 C
Moschato
28 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία και Τεστ Παπ, για όλες τις γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Δωρεάν Τεστ Παπ και Ψηφιακή Μαστογραφία για γυναίκες 25-70 ετών από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου – Έναρξη: 8 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, επί σειρά ετών, έχει αναπτύξει μέσα από πολυεπίπεδες δράσεις προγράμματα για την προαγωγή υγείας και την πρόληψη νοσημάτων, με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την υποστήριξη των δημοτών-κατοίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, εξασφάλισε την ένταξή του για δεύτερη φορά στο Πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου», που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες του Δήμου μας ηλικίας 25 έως 70 ετών, να εξεταστούν ΔΩΡΕΑΝ στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους (τηλέφωνα για προγραμματισμό ραντεβού: 2103620831-32), σε εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 έως 15:00).

Οι εξετάσεις αφορούν στην πραγματοποίηση Τεστ Παπανικολάου και Ψηφιακής Μαστογραφίας, καθώς επίσης στη συστηματική παρακολούθηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η έναρξη του προγράμματος θα είναι στις 8 Μαρτίου 2022, ημέρα παγκόσμια αφιερωμένη στις γυναίκες και στα δικαιώματα αυτών. Στο πλαίσιο αυτό, η προστασία της υγείας της γυναίκας θεωρείται αναγκαία.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Με ιδιαίτερα χαρά, ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας. Οι εξετάσεις είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται δωρεάν σε όλες τις γυναίκες 25-70 ετών που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Θεωρώντας πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία, η ενεργή συμμετοχή σας είναι σημαντική»

Πρόσκληση

για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων με Ψηφιακή Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου για όλο τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

2ος κύκλος εξετάσεων

Αγαπητές κυρίες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», μετά από αίτημα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, το οποίο έγινε αποδεκτό, και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ξεκινά για δεύτερη φορά (2η φάση εξετάσεων) πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.

Θα ήταν για εμάς ευχαρίστηση να δηλώσετε και πάλι την συμμετοχή σας σε αυτό το υψίστης ανθρωπιστικής, κοινωνικής και επιστημονικής σημασίας έργο που επιτελούμε και το οποίο στοχεύει στην περιφρούρηση της υγείας του γυναικείου πληθυσμού της χώρας και στην συγκεκριμένη περίπτωση των γυναικών του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου (με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών) και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με ψηφιακή μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:30 έως 15:00, με την γραμματεία του Ιδρύματος στα τηλέφωνα 210.3620831 – 32 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» χάρις στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια από κάθε άποψη, προσφερομένη υπηρεσία, σας παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας.

Ευελπιστώντας και πάλι στη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας
Μιχαήλ Βροντάκης Πρόεδρος

Για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου
Ανδρέας Ευθυμίου Δήμαρχος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ