spot_img
25.5 C
Moschato
25.4 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Ενδιαφέρουσα η ομιλία του Δημητρίου Σταθακόπουλου στο Μοσχάτο (εικόνες – βίντεο)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Με εξαιρετική επιτυχία έλαβε χώρα στις 6 Απριλίου 2022, ομιλία του Δρ. Δημητρίου Σταθακόπουλου στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού Μοσχάτο) με θέμα: «1922, σημείο καμπής για την ελληνική ιστορία, την πολιτική και τις αρχές της, σε σύγκριση με το παρελθόν και το σήμερα. Οι σύγχρονες προκλήσεις» 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία στην ΠΕΜ για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, η Πνευματική Εστία Μοσχάτου, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την μετά covid  εποχή, διοργάνωσε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία με καλεσμένο τον Δικηγόρο – διεθνολόγο – Οθωμανολόγο κύριο Δημήτριο Σταθακόπουλο. Θέμα της ομιλίας ήταν η Μικρασιατική καταστροφή ως σημείο καμπής για τις ιστορικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την τραγική εκείνη περιπέτεια του ελληνισμού.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Γεώργιος Χλούπγης χαιρέτισε τους παρισταμένους και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του καλεσμένου ομιλητή και στις επερχόμενες δράσεις της ΠΕΜ. Εν συνεχεία, ο αντιπρόεδρος κος Κωνσταντίνος Βενιζελέας έκανε μια δίλεπτη εισαγωγή στο θέμα της ομιλίας, αναφερόμενος στη σημασία της Μικρασιατικής καταστροφής ως επιτομή της ελληνικής ιστορίας και ως διαρκές δίδαγμα για το παρόν και το μέλλον.

Ακολούθως ο ομιλητής κος Σταθακόπουλος ανέβηκε στο βήμα και ανέπτυξε, με τη γνωστή αμεσότητα του λόγου του και την ελκυστική επάρκεια των γνώσεων και απόψεών του το θέμα. Αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της Μικρασιατικής καταστροφής και στις αιτίες της δημιουργίας της. Στο ρόλο τον οποίο διαδραμάτισαν οι διεθνείς ισορροπίες των αρχών του 20ου αιώνα και των ανταγωνισμών των Μεγάλων Δυνάμεων, καθώς και στην προσπάθεια της Ελλάδας να κινηθεί ανάμεσα σε όλα αυτά. Συνέδεσε τέλος την Μικρασιατική καταστροφή με τις διαχρονικές ιδιαιτερότητες του έθνους και φυσικά τη σημερινή του κατάσταση, αλλά και τις προοπτικές του μέσα στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον.

Την εξαιρετική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ κος Βασίλειος Σπανάκης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κος Ανδρέας Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μοσχάτου κος Γεώργιος Σφυρόερας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεώργιος Φελλάς και Κατερίνα Καρύδη, η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Πνευματικού Συνδέσμου Κρητών Μοσχάτου –Ταύρου κα Νεκταρία Λαϊνάκη και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κος Ηλίας Κλάπας.

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ