Ο Dimitris Skarmoutsos μαγειρεύει “φτερούγες από τα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος με γλάσο σόγιας και μελιού”
ΥΛΙΚΑ
40 μικρές φτερούγες κοτόπουλου
1 φλ. σάλτσα σόγιας
1 λεμόνι, χυμός
1/2 φλ. μέλι
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. μπαχάρι, σκόνη
1 κ.γ. τσίλι, σκόνη
1/2 κ.γ. κύμινο, σκόνη
1/2 κ.γ. σκόρδο, σκόνη
Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκε: Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε στο μίγμα το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, το κύμινο, το σκόρδο και το τσίλι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τις φτερούγες στο μίγμα και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Απλώνουμε τις φτερούγες σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Όση ώρα ψήνονται, τις περνάμε με ένα πινέλο με την υπόλοιπη μαρινάδα για να γλασαριστούν.
- Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.