spot_img
21.3 C
Moschato
21.2 C
Tavros
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

70 χρόνια Πνευματική Εστία Μοσχάτου (εικόνες – βίντεο)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου “70 χρόνια ΠΕΜ” την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού).

Στην εκδήλωση βραβεύθηκε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, για την πολύχρονη στήριξή του στο έργο της ΠΕΜ!

Τελος για την ΠΕΜ τραγούδησε μερικά τραγούδια ο γνωστός καλλιτέχνης και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο συμπολίτης μας, Άκης Δείξιμος!

Δείτε αναλυτικά την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΜ!

Η ΠΕΜ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 70 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ

Η Πνευματική Εστία Μοσχάτου συμπλήρωσε 70 χρόνια ιστορίας, Μια ιστορία γεμάτη ιδέες, πρωτοβουλίες και προσφορά στον πολιτισμό, την τέχνη, τον άνθρωπο. Την επέτειο αυτή γιόρτασε την Τετάρτη 25 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μοσχάτου, παρουσία μελών και φίλων της.

Την εκδήλωση άνοιξε η Β΄ αντιπρόεδρος της Εστίας κα Ελευθερία Χερουβείμ, η οποία ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και ανέφερε τους επισήμους οι οποίοι παρευρίσκονταν στην αίθουσα. Εν συνεχεία πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της ΠΕΜ κος Γεώργιος Χλούπης. Μίλησε για την Εστία και το σημαντικό της ρόλο στα δρώμενα του Μοσχάτου όλα αυτές τις δεκαετίες. Ευχαρίστησε το Δήμο για τη στήριξή του και τα μέλη του Δ.Σ. της Εστίας για την γόνιμη συνεργασία τους και αναφέρθηκε στο μεγάλο όραμα της Εστίας για τη δημιουργία Ανοικτού Πανεπιστήμιου πανελλήνιας εμβέλειας.

Ακολούθησε στο βήμα ο Α΄ αντιπρόεδρος της Εστίας κος Κωνσταντίνος Βενιζελέας, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της ΠΕΜ παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία από την πρώτη της ακόμη συνεδρίαση το Δεκέμβριο του 1952 μέχρι και σήμερα. Κάποια από τα στοιχεία τα οποία ανέφερε ήταν άγνωστα ακόμη και στους παλαιότερους των παρευρισκομένων. Ο κος Βενιζελέας αναφέρθηκε σε σημαντικές  προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίες τίμησαν το βήμα της Εστίας. Αναφέρθηκε σε πλήθος αφιερωματικών βραδιών σε σπουδαίους ποιητές, λογοτέχνες και καλλιτέχνες και σε πολλές πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις του Σωματείου. Έκλεισε δε την παρουσίασή του αναφερόμενος στο μέγεθος και τη σημασία του έργου της ΠΕΜ, η οποία έχει πετύχει κάτι που λίγα σωματεία έχουν κατορθώσει. Να παραμείνει ενεργή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Την παρουσίαση του κου Βενιζελέα συνόδευε φωτογραφικό υλικό από την 70χρονη ιστορία της ΠΕΜ.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΠΕΜ βράβευσε τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου κο Ανδρέα Ευθυμίου για την πολύχρονη  στήριξή του στο έργο της. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την ΠΕΜ για την τιμή που του έκανε και αναφέρθηκε στο έργο της Εστίας και την μεγάλη προσφορά της στην πόλη, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι θα είναι πάντοτε δίπλα της τόσο αυτός όσο και όλος ο Δήμος.

 Η εκδήλωση έκλεισε με μια όμορφη μουσική παρουσία του Μοσχατιώτη τραγουδοποιού Άκη Δείξιμου, ο οποίος με την κιθάρα του απέδωσε δικά του τραγούδια καθώς και άλλων καλλιτεχνών, συμπαρασύροντας και τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής και πρώην Υπουργός του Σύριζα Γιάννης Μπαλάφας, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου Θανάσης Μελίστας, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Φελάς, Δημήτρης Ζώταλης, Κατερίνα Καρύδη, Βασίλης Γουρούμπας, Άκης Δείξιμος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάκης Πεφάνης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιτροπής Βασιλική Καραββία, ο Πρόεδρος της κοινότητας Μοσχάτου Γιώργος Σφυρόερας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μανώλης Αντωνάκης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γιάννης Σάββας, η εκπρόσωπος του τοπικού Ερυθρού Σταυρού Μερόπη Ρήγου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ