spot_img
22.7 C
Moschato
22.8 C
Tavros
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας: Περί φιλίας και λοιπών Δημοσίων Σχέσεων

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Η Διεθνής Ημέρα Φιλίας (International
Day of Friendship) καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης
του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου.

Σκοπός της ως ημέρα είναι η διάδοση του μηνύματος της φιλίας ως αξία, τόσο σε ατομικό επίπεδο, δηλαδή μεταξύ ανθρώπων.

Αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να πεθάνει είναι μία καλά δομημένη φιλία, προσαρμοσμένη στις ψυχικές ανάγκες των συμβαλλόμενων. Σταθερή αξία στο χρόνο, πηγή έμπνευσης, πηγή ανανέωσης αλλά και διέξοδος προβλημάτων.

 Παραθέτουμε ένα κείμενο σχετικά με τη φιλία και τις δημόσιες σχέσεις, που διαβάσαμε και μας άρεσε

Περί φιλίας και λοιπών Δημοσίων Σχέσεων

Στη φιλία λέει δεν χωρά τίποτα άλλο εκτός από …. ανάγκη για την παρουσία του άλλου. Να πως γίνονται τα λάθη. Όταν ο άλλος νομίζει ότι ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι ικανό να θρέψει μία βαθειά φιλία και να τη κάνει δυνατή στα χρόνια που θα περάσουν από πάνω της.

Σιγά σιγά ανακαλύπτεις ότι τελικά ήταν…δημόσιες σχέσεις…Φιλιά, αγκαλιές, αβροφροσύνες και μικρή εκμετάλλευση των γνωριμιών, που μπορεί και να ωφελήσει τους δικούς του ανθρώπους ή να ονομάσει το πρόσωπο αυτό Μεσσία (έχω μία γνωριμία που μπορεί να βοηθήσει) που κάθε ένας από εμάς περιμένει….

Στις περιπτώσεις αυτές μία φιλία που μπορεί να ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις σβήνει, γιατί ο ένας αρχίζει να βαριέται ή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άλλο στην υποκρισία και ο άλλος βλέπει πλέον τα γεγονότα με άλλο μάτι. Πιο ξεκάθαρα θέλω να πω, όπως θα έπρεπε δηλαδή να είναι και η βάση μίας νέας φιλίας.

Μην μπερδευόμαστε! Άλλο οι Δημόσιες Σχέσεις που στην πραγματικότητα πρέπει να υπάρχουν για να μπορεί να προχωρήσουν οι καριέρες, οι στόχοι των ανθρώπων, άλλο όμως μία φιλία που θέλει την ειλικρίνεια, την σωστή μεταχείριση και όχι εκμετάλλευση του άλλου και προ πάντων … ειλικρίνεια!

Τελικά μαζί με το καλοκαιρινό ξεσκαρτάρισμα πραγμάτων στο σπίτι που δεν θα σου χρησιμεύσουν το χειμώνα που έρχεται γιατί απλά σου πιάνουν χώρο, μήπως να κάνεις και ένα μικρό ξεσκαρτάρισμα των ανθρώπων που νόμιζες, πίστευες, θεωρούσες ότι στέκονται δίπλα σου όχι μόνο για να πάρουν αλλά και για να δώσουν;

Δύσκολο, αλλά ουχί ακατόρθωτο να το συνειδητοποιήσεις και να αποσυρθείς με ελαφρά πηδηματάκια …..πριν να είναι αργά για τον ψυχισμό σου!

http://www.metrogreece.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ