spot_img
17.5 C
Moschato
17.5 C
Tavros
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ταύρου (εικόνες)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Δωρεάν δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ταύρου!
Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά!

Με το σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!» πραγματοποιηθηκε με επιτυχία η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά από τη Δευτέρα 25 έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στον Ταύρο. 

Τα παιδιά δημιούργησαν μία διαδρομή ανάγνωσης (ντόμινο βιβλίων) μέσα στη βιβλιοθήκη και χρησιμοποιώντας φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά κατασκεύασαν διαφορετικά είδη σπιτιών και έφτιαξαν τη γειτονιά τους ή τη δική τους φανταστική πολιτεία. Οι μικροί φίλοι μας γίνονται συγγραφείς και εικονογράφοι και συνθέτουν τη δική τους φανταστική ιστορία στήνοντας το σκηνικό της πάνω σε μια γραμμή! Επίσης, τα παιδιά καλλιεργούν την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα και φτιάχνουν πολύχρωμα, αυτοσχέδια γατόσπιτα για τους αδέσποτους φίλους.

Τους μικρούς μας φίλους επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, το γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook:

“Από τη δράση της «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» που υλοποιείται στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη στον Ταύρο, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και με την πολύτιμη στήριξη των εθελοντών μας.
Οι μικροί συμμετέχοντες πέρασαν ένα δημιουργικό πρωινό κατασκευάζοντας το δικό τους βιβλίο «ακορντεόν» με τη δική τους ιστορία, αλλά και δημιουργώντας ευφάνταστες χειροτεχνίες. Αφορμή στάθηκε το βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα Ψηλά Βουνά».
Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά μας έρχονται σε επαφή με το παιδικό βιβλίο, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και δημιουργούν καλλιτεχνικά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον!”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ