spot_img
21.5 C
Moschato
21.5 C
Tavros
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Εξαιρετική η συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στον Ταύρο (photos – vid)!

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

«Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2022»: Μεγάλη συναυλία στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ: «ΣΥΜΦΩΝΙΚΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ»

Μία μοναδική συναυλία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ απόλαυσαν οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου το βράδυ της Τρίτης, 27 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου-Εθνικής Αντιστάσεως στον Ταύρο, με ελεύθερη είσοδο.

Σε ένα μουσικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το «Συμφωνικό Ρεμπέτικο, Απ΄την Σμύρνη και την Πόλη στον Πειραιά», με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Γιώργου Αραβίδη, συναντά τους πρόσφυγες συνθέτες του ρεμπέτικου σε μια μουσική διαδρομή από την Πόλη και τα παράλια της Μικράς Ασίας στον Πειραιά, με ήχο συμφωνικό. Την προσαρμογή και την επεξεργασία έκανε ο μουσικολόγος και ενορχηστρωτής Γιάννης Μπελώνης.

Το “Συμφωνικό Ρεμπέτικο” είναι η πρώτη απόπειρα για συμφωνική επεξεργασία του Ρεμπέτικου με πίστη στην παράδοση. Τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Μπέττυ Χαρλαύτη και ο Σπύρος Κλείσσας δίνουν μια νέα πνοή με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις σε αγαπημένα τραγούδια των Τούντα, Γιοβάν Τσαούς, Νταλγκά, Περιστέρη, Παπάζογλου, Σκαρβέλη, Μπαγιαντέρα, Ρουμπάνη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ, Ανδρέας Ευθυμίου!
Μία συγκλονιστική βραδιά ήταν η χθεσινή στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως-Αγίου Γεωργίου στον Ταύρο, με υπέροχες διασκευές από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
Τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Μπέττυ Χαρλαύτη και ο Σπύρος Κλείσσας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη, μας ταξίδεψαν μουσικά στο παρελθόν με το «Συμφωνικό Ρεμπέτικο», σε προσαρμογή και επεξεργασία του Γιάννη Μπελώνη. Θα ήθελα να δώσω σε όλους συγχαρητήρια και ιδιαίτερα στον Διευθυντή των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, τον Μιχάλη Δημητρακάκο, ένα σπουδαίο επαγγελματία, παιδί του Ταύρου, που έχει αναδείξει το μουσικό ρόλο της ΕΡΤ.
Η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ τιμά τη Δημόσια Τηλεόραση και την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί με εμφανίσεις στο Μοσχάτο και στον Ταύρο.

Επίσης παρευρέθηκαν, ο Παύλος Χρηστίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του «ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ», η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου, ο Γενικός Γραμματέας Αντωνακος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σάββας Γιάννης, οι Αντιδήμαρχοι (Βασίλης Γρουμπας, Καρυδη Κατερίνα, Ακης Δειξιμος, Ζωταλης Δημήτρης, Φελλας Γιώργος, Τσελιου Μαρία), ο Πρόεδρος Κοινότητας Ταύρου Ακης Καπλανης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Βολίκας, η Κοινοτική Σύμβουλος Δημητρίου Ιωάννα και ο Διευθυντής των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, Μιχάλης Δημητρακάκος!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ