spot_img
23.7 C
Moschato
23.7 C
Tavros
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

«Ιφιγένεια εν γένει» στο 15o Διαδημοτικό Φεστιβάλ στο Μοσχάτο (photos-vid)!

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής στον Δήμο μας. Συμμετέχουν οι Δήμοι (Μοσχάτου – Ταύρου, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Δημητρίου, Διονύσου και Νίκαιας Ρέντη)

Μέτα την μεγάλη επιτυχία στον Ταύρο, οι θεατρικές παραστάσεις του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ξεκίνησαν με επιτυχία την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», (Κων/πόλεως & Σολωμού), στο Μοσχάτο! 

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, η ομάδα θεάτρου Δήμου Αγ. Παρασκευής, μας παρουσίασε με επιτυχία το έργο «Ιφιγένεια εν γένει», της Λ. Δημητρακοπούλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Δεγαΐτη.

Το φετινό φεστιβάλ ρίχνει τους προβολείς του στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία και παρουσιάζει νέες φωνές σύγχρονων Ελλήνων δραματουργών που περνούν τα δικά τους μηνύματα, επηρεασμένοι από τα βιώματά μας και τη σημερινή εποχή.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για μια παρωδία με όλα τα στοιχεία της καρικατούρας των ηρώων που ωστόσο δεν ξεφεύγει καθόλου από τον μύθο και την ιστορία όπως τη γνωρίζουμε από τις δύο τραγωδίες του Ευριπίδη που αναφέρονται στη συγκεκριμένη ηρωίδα.
Το χιούμορ του κειμένου από τη Λίλιαν Δημητρακοπούλου, μια πολύ καλή γνώστρια της κωμωδίας – παρωδίας και σάτιρας, όπως φαίνεται και από τα προηγούμενα έργα της, βγαίνουν αβίαστα και φυσιολογικά.
Οι Έλληνες έχουν μαζευτεί στην Αυλίδα να εκστρατεύσουν κατά της Τροίας για να εκδικηθούν την αρπαγή της Ωραίας Ελένης από τον Πάρη. Τα καράβια δεν φεύγουν γιατί δεν φυσάει. Για να φυσήξει πρέπει να θυσιαστεί η κόρη του Βασιλιά Αγαμέμνονα στη θεά Άρτεμη. Ο μύθος είναι τραγικός, εδώ πεθαίνουμε στο γέλιο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ