spot_img
15.9 C
Moschato
15.9 C
Tavros
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Σημαντική εκδήλωση στον Ταύρο για την αποκατάσταση των αιθουσών στα π. Σφαγεία (εικόνες – βίντεο)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου
Αποκατάσταση και επαναλειτουργία αιθουσών των π. Σφαγείων στον Ταύρο – Aγιασμός για το νέο ξεκίνημα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Ημέρα χαράς και συγκίνησης χθες για τα π. Σφαγεία και τον Δήμο μας!

Μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2020, που καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος των κτηρίων στα Σφαγεία και μετά από δυο έτη, αποκαταστάθηκαν και παραδόθηκαν στα τμήματα του Πνευματικού κέντρου!

Καθοριστική η συμβολή του τότε υπουργού Εσωτερικών και νυν υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, που την ίδια ημέρα της πυρκαγιάς, δεσμεύτηκε και υλοποίησε άμεση οικονομική βοήθεια ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ! Για το λόγο αυτό ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου τίμησε τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την πολύτιμη συμβολή του στην αποκατάσταση των αιθουσών π. Σφαγείων.

Την Εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πολιτών από τον Ταύρο και το Μοσχάτο. Εκτός  από τον Υπουργό, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης και Γιάννης  Καλλιάνος, η βουλευτής του «ΠΑΣΟΚ  ΚΙΝΑΛ», Τόνια Αντωνίου, ο Τάσος Γαϊτάνης εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και ο Παύλος Χρηστίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του «ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ»Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΔΣ, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός  Γραμματέας του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της πόλης.  

Ανδρέας Ευθυμίου: Δύο χρόνια πριν, ημέρα Πέμπτη ήταν η καταστροφική πυρκαγιά, ημέρα Πέμπτη παραδώσαμε στους πολίτες ξανά τον ιστορικό αυτό χώρο των π. Σφαγείων, ένα εμβληματικό τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή.

Παραδίδουμε ένα χώρο ακόμα καλύτερο, ικανό να φιλοξενήσει εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις και να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κόμβο ψυχαγωγίας, πολιτισμού και επικοινωνίας.

Ο Δήμος μας ενώνει και οφείλει να αναγνωρίζει την προσφορά της Πολιτείας, γι’ αυτό και τιμούμε σε αυτή την εκδήλωση τον Υπουργό, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος, ως Υπουργός Εσωτερικών, ανταποκρίθηκε άμεσα στη θέλησή μας και στην αγωνία μας για αποκατάσταση των αιθουσών, εγκρίνοντας το ποσό των 1.200.000€, τηρώντας τη δέσμευσή του, έτσι ώστε δύο χρόνια αργότερα να βρισκόμαστε σε αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ξεκινώντας την επαναλειτουργία των αναβαθμισμένων αιθουσών μας στα π. Σφαγεία.

Ας σεβαστούμε αυτόν τον καταπληκτικό χώρο και ας απολαύσουμε όμορφες δράσεις και δραστηριότητες για όλους τους πολίτες μας!

Τάκης Θεοδωρικάκος: Πριν από δύο χρόνια ο χώρος των παλαιών Σφαγείων Ταύρου καταστράφηκε από πυρκαγιά. Δεσμεύθηκα τότε, ως Υπουργός Εσωτερικών, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την άμεση αποκατάστασή του.
Για να γίνει ένας σύγχρονος χώρος δημιουργίας, πολιτισμού, γνώσης, επικοινωνίας και αναψυχής. Ένα τοπόσημο αντάξιο της ιστορίας αυτής της γειτονιάς και της συλλογικής μνήμης.
Σήμερα η δέσμευση έχει γίνει πλέον πραγματικότητα και εγκαινιάσαμε αυτόν τον εμβληματικό χώρο, που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Προχωράμε δυναμικά μπροστά!

Είναι γνωστή η ιστορική σημασία των Σφαγείων που αποτελούν εμβληματικό τοπόσημο όχι μόνο για το Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Στις αίθουσες των π. Σφαγείων διοργανώνονταν για πολλά χρόνια σημαντικές μουσικές και άλλες εκδηλώσεις, από το Δήμο και το Πνευματικό Κέντρο όπως και ποικίλες δράσεις από σχολεία του Δήμου, από φορείς και σωματεία της περιοχής ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε. Για αυτό και συγκλόνισε όλους τους πολίτες η καταστροφική πυρκαγιά στις αίθουσες των π. Σφαγείων του Ταύρου τον Ιούλιο του 2020.

Όμως, οι ταχύτατες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής είχαν άμεσα αποτελέσματα και που επιβεβαιώθηκαν, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, στην έκτακτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ημέρα της πυρκαγιάς και με τη καθοριστική συμμετοχή του τότε υπουργού Εσωτερικών κ.Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο υπουργός δεσμεύθηκε δημόσια ότι το υπουργείο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση των αιθουσών των π. Σφαγείων και η υπόσχεσή του υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι αίθουσες των π. Σφαγείων αποκαταστάθηκαν εξ ολοκλήρου και έγιναν ακόμη καλύτερες.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ