spot_img
20.6 C
Moschato
20.6 C
Tavros
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στέλνει το Aphrodite Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Έντονο περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα θα έχουν το 8ο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, τα οποία θα διεξαχθούν στις 10-12 Μαρτίου και στις 17-19 Μαρτίου, αντίστοιχα, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do).
 
Οι δύο διοργανώσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν συνολικά περισσότερες από 420 κορυφαίες αθλήτριες από 35 χώρες, προωθούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Όπως κάθε χρόνο από τη «γέννηση» του Aphrodite Cup το 2015, έτσι και φέτος θα σταλεί ισχυρό μήνυμα οικολογικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των θεατών και των αποστολών.
 
Κατά τις ημέρες των αγώνων θα υπάρξει πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (πλαστικό, χαρτί, χαρτόνι, κ.λπ.), με την τοποθέτηση 50 κάδων / σταθμών ανακύκλωσης προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης και να μειωθεί κατά πολύ ο όγκος των απορριμμάτων που θα προωθηθούν για υγειονομική ταφή.
 
Επιπλέον, θα συνεχιστεί το καθιερωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών και ρούχων σε ειδικά κουτιά, ώστε στην συνέχεια αυτά να προσφερθούν σε κοινωνικές δομές της χώρας.
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο φέρει την ονομασία «Άστα να τρέξουν ξανά για καλό σκοπό», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υλοποιείται, όπως και οι άλλες δράσεις, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προτρέποντας όσους βρεθούν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου να δωρίσουν κάποια από τα παλιά, ελαφρώς μεταχειρισμένα αθλητικά τους είδη προς όφελος συνανθρώπων μας που θα τα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.
 
Παράλληλα, οι δύο διοργανώσεις συμβάλλουν στην παγκόσμια προσπάθεια για αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, με τη δενδροφύτευση από συμμετέχουσες αθλήτριες σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και με απώτερο στόχο τη δημιουργία του «Δάσους της Ρυθμικής».
 
«Η ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ συνεργάζεται με τους διοργανωτές των δύο κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα προκειμένου εκτός από τις υψηλές αθλητικές επιδόσεις, να έχουν κι αντίστοιχες περιβαλλοντικές, με στόχο να αποτελέσουν διοργανώσεις υπόδειγμα για άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του προγράμματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής “IOC PLASTIC GAME PLAN” σχετικά με την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης στον αθλητισμό, η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο» σε συνεργασία με τους διοργανωτές, υιοθετούν πρωτοβουλίες όπως η παροχή νερού στις αθλήτριες με ψύκτες νερού, από τους οποίους θα μπορούν να γεμίζουν τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια τους.
Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα της «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο» σχετικά με την αποφυγή των πλαστικών μιας χρήσης σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας / «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» και υποστηρίζεται από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη», υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», αντιπρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου του Aphrodite Cup Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Καζαντζόπουλος.


 
Το 8o Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup πραγματοποιείται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής, τον ΟΑΣΑ, την ΣΤΑΣΥ και την ΕΤΑΔ Α.Ε. και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του ΠΣΑΤ.
 
Το φετινό Aphrodite Cup ενισχύουν ως Χορηγοί το Εργαστήρι Καπόλα, το ξενοδοχείο Coral, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, η Ticketmaster και η Dole. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.


spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ