spot_img
20.3 C
Moschato
20.2 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Ολοκληρώθηκε το Open Day του Social Hackathon

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Open Day του Social Hackathon, το οποίο πραγματοποιήθηκε απομακρυσμένα με τη χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης.

Στο Open Day συμμετείχαν περισσότερα από 120 άτομα -εκπρόσωποι εταιρειών Startup, προγραμματιστές, ερευνητές, φοιτητές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, στελέχη του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημοσίου τομέα και άλλα πρόσωπα που ήθελαν να ενημερωθούν για τις παγκόσμιες τάσεις, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον μαραθώνιο καινοτομίας.

Στο Open Day οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη διαδικασία, τους στόχους και τις ενδεικτικές θεματικές του μαραθωνίου καινοτομίας Social Hackathon, καθώς και τις προκλήσεις και τις προτάσεις πρωτότυπων εφαρμογών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με γνώμονα την κοινωνική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, η κ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, η κ. Κέλλυ Δοβλέτογλου, Senior Consultant (Strategy and Concept), Corporate Communications and CSR της Lidl Ελλάς και ο κ. Άγγελος Τσακανίκας, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.

η κ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, η κ. Κέλλυ Δοβλέτογλου, Senior Consultant (Strategy and Concept), Corporate Communications and CSR της Lidl Ελλάς και ο κ. Άγγελος Τσακανίκας, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Έπειτα ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του Social Hackathon από τον Γιώργο Καραμανώλη, Co-Founder, CTO/CIO Crowdpolicy, ο οποίος ανέλυσε τη διαδικασία, τους στόχους και τις θεματικές ενότητες του μαραθωνίου καινοτομίας, παρουσιάζοντας παράλληλα ενδεικτικά παραδείγματα τεχνολογικών λύσεων για την κοινωνική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Γιώργος Καραμανώλης, Co-Founder, CTO/CIO Crowdpolicy

Στη συνέχεια η νικήτρια ομάδα του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας Sustainability Hackathon, Dataphoria, μίλησε για την εμπειρία του Hackathon και του Sustainability Innovation Lab, όπως και για τα οφέλη και την σημασία της διοργάνωσης τεχνολογικών δράσεων καινοτομίας που προωθούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η ομάδα Dataphoria

Στο τέλος, ακολούθησε συζήτηση στην οποία απαντήθηκαν ερωτήματα τα οποία τέθηκαν από το κοινό.

Δείτε το βίντεο:


Social Hackathon

O Μαραθώνιος Καινοτομίας Social Hackathon αποτελεί την 3η δράση ανοιχτής καινοτομίας της Lidl Hellas σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και την οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy, με στόχο την ενεργοποίηση της κοινωνίας, του οικοσυστήματος καινοτομίας, φορέων και επιχειρήσεων για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών για την κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Το Social Hackathon θα πραγματοποιηθεί 12–13–14 Μαΐου υβριδικά, με φυσική παρουσία, στο Τ16, Τζαφέρη 16, Αθήνα αλλά και απομακρυσμένα με την χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης.

Το Social Hackathon, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, και του Κοινωφελούς Ίδρυματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας καινοτομίας Crowdpolicy.

Social Hackathon: https://socialhackathon.gr

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ