spot_img
24.8 C
Moschato
24.6 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

«Πέτρινο» ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ

Το «Πέτρινο» είναι Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία και ανήκει στο νομικό πρόσωπο του Δήμου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου. Λειτουργεί τα τελευταία 15 χρόνια στη περιοχή του Μοσχάτου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και παρέχεται δωρεάν προς τους Δημότες.

Το κέντρο άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του 2008 και από τότε λειτουργεί ως μια υποστηρικτική δομή που στέκεται δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες τους, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση σε κοινωνικές δομές . Στοχεύει στην υποστήριξη,  την εκμάθηση και την απασχόληση των παιδιών, μέσα από τη δημιουργία ενός ευχάριστου και δημιουργικού περιβάλλοντος.

Προς εξυπηρέτηση των παιδιών, το κέντρο λειτουργεί σε δύο βάρδιες (8:00 – 16:00 και 16:00–20:00), εξυπηρετεί ολιγομελή ομάδα 15 παιδιών σε κάθε βάρδια και στελεχώνεται από Εργοθεραπευτή, Κοινωνικό λειτουργό, Ψυχολόγο, Γυμναστή, κοινωνικούς φροντιστές, Τεχνικούς Εκπαιδευτές και Υπάλληλο καθαριότητας.

                Η ομάδα του προσωπικού υλοποιεί εξατομικευμένα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, ατομικού και ομαδικού χαρακτήρα, τα οποία περιλαμβάνουν : ψυχοκινητική αγωγή, χειροτεχνία, ζωγραφική, ασκήσεις προσανατολισμού και κίνησης, παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, μουσικοκινητική αγωγή, εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, ομάδα μαγειρικής, ομάδα κηπουρικής, ατομική εκπαίδευση παιδιών σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης. Παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη της οικογένειας.

                Οι Εγγραφές γίνονται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών».

Πίνδου και Αγίου Κωνσταντίνου 31, τηλ. 2131300475 , 2104839034.

Instagram  : kdapmea.dimoumosxatoutaurou

facebook  : Κδαπ μεα Πετρινο

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ