spot_img
21.6 C
Moschato
21.6 C
Tavros
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Καλωσόρισες Παναγιά «Κυρά Φανερωμένη» στο Μοσχάτο – Υποδοχή εικόνας (εικόνες)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Με επίσημη μεγαλοπρέπεια, εκκλησιαστική λαμπρότητα  καθώς και πάνδημη συμμετοχή του φιλοχρίστου λαού και πλήθος ευλαβών προσκυνητών από όλη την Αττική πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Ιουνίου 2023 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης Μοσχάτου η υποδοχή του αντιγράφου της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πεφανερωμένης εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της νήσου Λευκάδος.

Το Ιερό Αντίγραφο της ¨Κυράς¨ Πεφανερωμένης συνόδευσαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος και ο Καθηγουμένος της φερωνύμου Ιερας Μονής, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ἀσπρογέρακας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης προσφέρεται για μόνιμη εναπόθεση στον άνωθεν Ιερό Ενοριακό Ναό και διηνεκή ευλογία και αγιασμό των ευσεβών ενοριτών, των προσκυνητών και των παροικούντων Λευκαδίων.

Την ιερά εικόνα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ κ. Νίκης Αραμπατζή, του υποψηφίου βουλευτή Νοτίου τομέα κ. Βασιλείου Σπανάκη, δημοτικών αρχών του Μοσχάτου, του προέδρου της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών κ. Κωνσταντίνου Κατηφόρη, του Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Καρσάνων Λευκάδας Αθήνας κ. Ηλία Βλάχου, της  επιτίμου προέδρου εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού κ. Ευαγγελίας Κολυβάτου, του τ. Βουλευτή και υποψηφίου Δημάρχου Λευκάδος κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, του Προέδρου του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιουπόλεως και γύρω Δήμων ¨Η Φανερωμένη¨ κ. Χρηστογιάννη Φουρλάνου με τη συμμετοχή κλήρου και λαού. Αμέσως έλαβε χώρα λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνας προς τον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τη συνοδεία μπάντας και μελών του χορευτικού του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιουπόλεως ενδεδυμένων με παραδοσιακές λευκαδίτικες φορεσιές. Στη συνέχεια εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ᾽αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένων υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Βαρνάβα Θεοχάρη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Κοσμά και άλλων φιλοξενούμενων κληρικών. Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος τόνισε μεταξύ άλλων το μέγεθος της ευλογίας που από τούδε και στο εξής θα προσφέρει απλόχερα η παρουσία της Παναγίας Φανερωμένης στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μοσχάτου και σε κάθε ευλαβή προσκυνητή που προστρέχει στην χάρη Της. Με τη σειρά του, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παρθένιος Αμανατίδης εξέφρασε τις θερμές κι εγκάρδιες ευχαριστίες του τόσο στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τη αδεία κι ευλογία του οποίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή και ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνας της Κυράς Φανερωμένης, όσο και στους Αγίους Αρχιερείς και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα για την θετική και άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της ενορίας περί μονίμου εναποθέσεως αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος καθώς και για την λαμπρή παρουσία τους κατά την τελετή υποδοχής της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε επίσης στους κληρικούς, τους εκπροσώπους αρχών και συλλόγων και τον ευσεβή λαό για την συμμετοχή και την προσφορά τους στις τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις της υποδοχής της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης.

Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου:

Ανδρέας Ευθυμίου

Σε κλίμα κατάνυξης η πόλη μας υποδέχτηκε αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Πεφανερωμένης από το νησί της Λευκάδας, η οποία τώρα βρίσκεται στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μοσχάτο.

Προσευχηθήκαμε στη Μητέρα όλων μας να μας προστατεύει, να μας χαρίζει υγεία αλλά και για να παύσει το μαρτύριο των πολέμων, της προσφυγιάς και της φτώχειας για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, καθώς Αυτή γνωρίζει τους διωγμούς, αφού Εκείνη πήρε τον Γυιό της και έφυγε για να Τον σώσει.

Στην τελετή παρέστησαν πλήθος πιστών, ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης, κ. Θεόφιλος, ο Μητροπολίτης Μεγαρέων, κ. Κωνσταντίνος, ο Ηγούμενος της Μονής Φανερωμένης Λευκάδος, κ. Νικηφόρος και πολλοί άλλοι ιερείς και λαϊκοί.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ