spot_img
24.6 C
Moschato
24.6 C
Tavros
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Ταύρος: 16o Διαδημοτικό Φεστιβάλ – Πρεμιέρα με «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» (εικόνες)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη άνοιξε την αυλαία του 16ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής στον Δήμο μας. Μια εξαιρετική παράσταση που παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε ένα κατάμεστο θέατρο!

Έναρξη την Τρίτη 13/6/2023 στον Ταύρο για το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη μας παρουσίασε την παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός», των Μ.Ρέππα και Θ.Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Εύη Σιδερη , στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | McF, (Πειραιώς 206, Ταύρος)

Την έναρξη των παραστάσεων έκανε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σάββας Γιάννης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Θανάσης Μελιστας, η Αντιδήμαρχος και υποψηφία βουλευτής Μαρία Τσελιου,, οι Αντιδήμαρχοι (Κατερίνα Καρυδη, Βασίλης Γρουμπας), καθώς και πλήθος κόσμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα!

Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου:

Με μία εξαιρετική θεατρική παράσταση ξεκίνησε χθες το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής στον Ταύρο.

Οι συμπολίτες μας καταχειροκρότησαν το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη και την παράστασή τους «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός» των Ρέππα-Παπαθανασίου.

Οι παραστάσεις του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου παρουσιάζονται μέχρι τις 24 Ιουνίου στον Ταύρο, στις ημερομηνίες που έχουμε αναρτήσει στη σελίδα του Δήμου μας (https://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/…/stis-13-ioynioy…/) στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Το θεατρικό εργαστήρι του Πνευματικού μας Κέντρου συμμετέχει με δύο παραγωγές στο Φεστιβάλ, «Το ζαφείρι του Κασμίρ» και «Μία χώρα, δύο αιώνες μετά».

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου

Δεκέμβριος 1943. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται υπό Γερμανική κατοχή. Ο Εβραϊκός πληθυσμός έχει εξαφανιστεί και όσοι έχουν μείνει πίσω παλεύουν να επιβιώσουν με ό,τι βρουν. Μαζί τους προσπαθούν να επιβιώσουν και η Χριστίνα με το Μίμη, παντρεμένοι 12 χρόνια με διακαή πόθο να αποκτήσουν ένα παιδί. Στον πάνω όροφο μένουν ο Βαγγέλης με τη Λέλα: Η Λέλα παιδική φίλη της Χριστίνας και ο Βαγγέλης ο σύζυγός της, που συνεργάζεται με τους Γερμανούς για την επιβίωσή τους. Κανένα ζευγάρι δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει απογόνους. Αντίθετα η γειτόνισσα η Βικτωρία έχει επτά παιδιά που προσπαθεί να ζήσει. Κι όταν ένα βράδυ επιστρέφει κρυφά στη γειτονιά ο Εβραίος δραπέτης από το Άουσβιτς Ιακώβ, έρχονται τα πάνω κάτω. Ο φόβος αναμετριέται με την αγάπη, οι πόθοι με την επιβίωση και η κωμωδία με το δράμα, μέχρι να απελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη και να προσγειωθούν οι πελαργοί που φέρνουν τις ελπίδες για το αύριο … φασκιωμένες. Γιατί μερικές φορές … τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις» παρουσιάζει στο 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής το έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», σε σκηνοθεσία Εύης Σιδέρη, μουσική Βάιου Πράπα και σκηνικά / κοστούμια Ηλιάννας Σκουλάκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ