spot_img
17.5 C
Moschato
17.5 C
Tavros
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Τίμησαν τον Μανώλη Γλέζο στο Μοσχάτο (εικόνες)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου τίμησε με μια εξαιρετική εκδήλωση τη μνήμη και τους αγώνες του Μανώλη Γλέζου και έδωσε το όνομά του σε πάρκο της πόλης που βρίσκεται στο Μοσχάτο.

Εκδήλωση ως ελάχιστη τιμή χρέους στον αιώνιο αγωνιστή Μανώλη Γλέζο πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 το βράδυ, παρουσία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Ευθυμίου.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, κατόπιν εισήγησης και ομόφωνης απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, της εισήγηση του Δημάρχου, Ανδρέα Ευθυμίου και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, διοργάνωσε εκδήλωση ως ελάχιστη τιμή χρέους στον αιώνιο αγωνιστή Μανώλη Γλέζο και προχώρησε σε μετονομασία του Πάρκου Εθνικής Αντίστασης στο Μοσχάτο, σε Πάρκο «Εθνικής Αντίστασης-Μανώλης Γλέζος».

Η εκδήλωση έγινε τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου (Καραολή & Δημητρίου και Λυκούργου, πλησίον του Ηλεκτρικού Σταθμού Μοσχάτου).

Για τον «αιώνιο Αγωνιστή» μίλησαν η ιστορικός, κα Λη Σαράφη και η Πανεπιστημιακός κα Πέπη Ρηγοπούλου. Επίσης, παρευρέθηκε ο κινηματογραφιστής κος Νίκος Καβουκίδης, το ντοκιμαντέρ του οποίου προβλήθηκε στην εκδήλωση. Οι καθηγητές του Ωδείου, Μιχάλης Τρανουδάκης (στο πιάνο), ο Νίκος Χατζηελευθερίου (στην κιθάρα) και η ερμηνεύτρια Μαρία Αλαμανή μας παρουσίασαν δύο κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη: «Μυθιστόρημα» και «Επιφάνεια».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Χθες το βράδυ, σε μία συγκινητική τελετή, με τη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου, τιμήσαμε τη μνήμη του αιώνιου αγωνιστή Μανώλη Γλέζου και μετονομάσαμε το Πάρκο Εθνικής Αντίστασης στο Μοσχάτο σε Πάρκο «Εθνικής Αντίστασης-Μανώλης Γλέζος».

Η τιμητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό μας Ωδείο με τις αναφορές και το βίντεο για τη ζωή και τους αγώνες του Μανώλη Γλέζου και με την εξαιρετική μουσική παρουσίαση από τους καθηγητές του Ωδείου μας, Μιχάλη Τρανουδάκη και Νίκο Χατζηελευθερίου και την ερμηνεία από την Μαρία Αλαμανή.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στη χθεσινή μας εκδήλωση, την ιστορικό Λη Σαράφη, την Πανεπιστημιακό και συγγραφέα Πέπη Ρηγοπούλου και τον κινηματογραφιστή Νίκο Καβουκίδη.

Η ιστορία μας ζωντάνεψε ξανά χθες το βράδυ, μέσα από τους αγώνες του Μανώλη Γλέζου!»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ