spot_img
21.7 C
Moschato
21.7 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής για την καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Αναλυτικά το δελτίου τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας είναι προτεραιότητα – Ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής για την καθυστέρηση των έργων

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στα χρόνια της διοίκησης από τον Δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου έχει δώσει ιδιαίτερη βάση στις αντιπλημμυρικές υποδομές, με αποτέλεσμα να έχουμε πετύχει την κατασκευή 3.500 μέτρων αγωγών ομβρίων υδάτων, των οποίων η αποτελεσματικότητα φάνηκε με την πρόσφατη νεροποντή.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή σταθερά προσανατολισμένη στην υλοποίηση όλων των έργων υποδομών για τα αντιπλημμυρικά στο Μοσχάτο και στον Ταύρο έχει διεκδικήσει διαχρονικά την υλοποίηση έργων από τα Υπουργεία και την Περιφέρεια Αττικής στον κόμβο Πειραιώς και Χαμοστέρνας και την κατασκευή του αγωγού κατά μήκος της Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και στις γύρω οδούς καθώς και την εκβάθυνση-διευθέτηση των εκβολών του Ιλισού ποταμού.

Δυστυχώς, η Περιφέρεια Αττικής παρά το γεγονός ότι από το 2020 ο τότε Υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε, μετά από αίτημά μας, τη χρηματοδότηση 10.000.000€ για εκβάθυνση του Ιλισού, το έργο αυτό, τρία χρόνια μετά, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, αφού δημοπρατήθηκε πρόσφατα! Επίσης, υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την Περιφέρεια για την επαναδημοπράτηση του αγωγού Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, εργολαβία η οποία δεν προχώρησε αφού ο πρ. Υπουργός Μεταφορών, κος Καραμανλής αποδέχθηκε την αίτηση της αναδόχου εταιρείας για διάλυση της εργολαβίας.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, σημειώνουμε ότι κάθε προσπάθεια στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων να βάζει στο κάδρο των ευθυνών τη Δημοτική Αρχή και όχι αυτούς που έχουν την ευθύνη (Περιφέρεια), ενώ γνωρίζει ως Περιφερειακή Σύμβουλος την αλήθεια, ουσιαστικά αποπροσανατολίζει το μέτωπο του αγώνα κοινωνίας και αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση των παραπάνω έργων υποδομής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ