spot_img
17.5 C
Moschato
17.5 C
Tavros
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Αφιέρωμα: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Αφιέρωμα στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

        Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει  εκδήλωση /αφιέρωμα στα  50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμώντας  την κορυφαία πράξη των αντιδικτατορικών αγώνων 1967 – 1974. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, στις 19.15 το απόγευμα, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου (Καραολή-Δημητρίου και Λυκούργου, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού Μοσχάτου).

        Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος ο Γιώργος Βασαρδάνης, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ (1969-1975), θα μιλήσει για το Πολυτεχνείο ΄73, τα γεγονότα, τη σημασία και την επί 50 χρόνια άσβεστη απήχησή του. Το Δημοτικό μας Ωδείο θα παρουσιάσει τραγούδια του αντιδικτατορικού κινήματος, με τους καθηγητές Μιχάλη Τρανουδάκη στο πιάνο, Νίκο Χατζηελευθερίου στην κιθάρα και ερμηνεύτρια την Μαρία Αλαμανή. Θα προβληθεί ιστορικό υλικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με πρωτότυπες φωτογραφίες που αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ημέρες.

        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Την Πέμπτη το απόγευμα, στο δημοτικό μας Ωδείο τιμούμε την εξέγερση που άλλαξε την ιστορία της χώρας μας. Τιμούμε τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο και τη διεκδίκηση των παιδιών που πήραν την μοίρα μας στα χέρια τους παλεύοντας για ανώτερα ιδανικά∙ παλεύοντας για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», δίνοντας τον αγώνα τους και τη ζωή τους για να πορευόμαστε σήμερα ελεύθεροι. Σας περιμένουμε σε μία εκδήλωση «μνήμης και ψυχής», σε μία εκδήλωση που θα μας μνημονεύσει το παρελθόν το οποίο καθορίζει το μέλλον μας». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ