spot_img
28.7 C
Moschato
28.6 C
Tavros
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Βασίλης Σπανάκης : Σε μονοψήφιο αριθμό η ανεργία στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Βασίλης Σπανάκης : Σε μονοψήφιο αριθμό η ανεργία στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια . Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε πτώση της ανεργίας πάνω από 7,3%

Συνέντευξη του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ 100,3» στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου:  

«Για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες η ανεργία στην Ελλάδα πέφτει κάτω από το 10%» ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης.

Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός επεσήμανε: «Η ΕΛΣΤΑΤ, πριν από λίγα λεπτά, ανακοίνωσε ότι η ανεργία έπεσε στο 9,6%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη μέρα που τη διακυβέρνηση της Χώρας ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η ανεργία έχει πέσει πάνω από 7,3%. Είναι κάτι πολύ σημαντικό» προσέθεσε ο Υφυπουργός, «γιατί άμα δει κανείς και τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2024 που είναι στο 10,6%, θα δει ότι είμαστε σε καλύτερα επίπεδα από αυτά που περιμέναμε. Σημαίνει ότι η αγορά εργασίας εξελίσσεται και έχουμε θετικά νέα και πρέπει να το δούμε ως ένα αποτέλεσμα συνολικής οικονομικής πολιτικής».

Επίσης είπε ότι «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιθώρια, γι αυτό και η πολιτική μας προσπαθεί να συνταιριάξει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση και γι αυτό από την πλευρά της ΔΥΠΑ, τον πρώην ΟΑΕΔ, προσπαθούμε με συγκεκριμένες μαθητείες να καλύψουμε κενά στην αγορά εργασίας».

Σχετικά με τις αποδοχές των εργαζομένων ο Υφυπουργός είπε ότι «οι δύο  βασικοί κυβερνητικοί στόχοι είναι να πάει ο μέσος μισθός στο τέλος της τετραετίας στα 1500 ευρώ με ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου μισθού λίγο κάτω από τα 1000 ευρώ, και, ο δεύτερος στόχος είναι, να φτάσουμε την ανεργία στο 8% στο τέλος της τετραετίας. Σε  σχέση με το 2019 ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί πάνω από το 14%» προσέθεσε ο Υφυπουργός.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ