spot_img
21.7 C
Moschato
21.7 C
Tavros
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Εύκολη και νόστιμη Βασιλόπιτα με χυμό πορτοκαλιού

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Η Βασιλόπιτα είναι το πρώτο γλυκό του χρόνου και όλοι λαχταρούμε να βρούμε το φλουρί. Δείτε μια  πολύ εύκολη συνταγή και νόστιμη για  Βασιλόπιτα!

Υλικά

250 γρ. βούτυρο κερκύρας, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες των 200 γρ)
200 γρ χυμό πορτοκάλι
60 ml κονιάκ ή μισό κρασοπότηρο 
ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι (αν υπάρχει από περγαμόντο ακόμη καλύτερα)
2 βανίλιες
5 αυγά (αν έχετε δυνατό μίξερ ολόκληρα τα βάζουμε στη ζύμη, αλλιώς κτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και  τη βάζουμε στο μίγμα σιγά σιγά)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ με το “φτερό” πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά.(αν έχετε δυνατό μίξερ ολόκληρα τα βαζουμε στη ζύμη, αλλιώς κτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και  τη βάζουμε στο μίγμα σιγά σιγά)

Προσθέτουμε διαδοχικά  το πορτοκάλι, το κονιάκ, το ξύσμα  και τις βανίλιες το αλέυρι με το μπέκιν ανακατεύοντας ελαφρά. Μόλις αφρατέψουν, σταμάταμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.

Βουτυρώνουμε  και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 νούμερο,ρίχνουμε το μίγμα και  βάζουμε το φλουρί! 

Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 170ο επί  45΄ με 1 ώρα. Αφήνετε τη Βασιλόπιτα να κρυώσει και ξεφορμάρετε τη διακοσμούμε όπως μας αρέσει, αλλά πάντα τη  πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη !

ΤIPS

Άν θέλετε να μοσχοβολά σαν τσουρέκι  τότε βάζουμε μέσα ένα μίγμα από

2 γρ. μαστίχα, 7 γρ. μαχλέπι, 1 κ.σ. ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι αφού τα έχουμε κτυπήσει στο μύλο να γίνουν μίγμα.

Προαιρετικά αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς , καρύδια τριμένα ή μύγδαλα  ή να στολίσετε με μύγδαλα !

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ