Μπακαλιάρος κροκέτες σαν μπιφτέκια στη σχάρα!
Υλικά
400 γρ. ξαρμυρισμένο και καθαρισμένο μπακαλιάρο
1 αβγό
1 μέτριο προς μεγάλο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μαϊντανό, άνηθο(κατά βούληση)
πιπέρι
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη ή ξερό ψωμί ή αλεύρι (όσo χρειαστεί)
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο, προσθέτουμε το αβγό, το μπακαλιάρο που τον έχουμε ξαρμυρίσει και ξεκοκαλίσει πολύ καλά.
Προσθέτουμε το πιπέρι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας και φρυγανιά ή το αλέυρι για να πάρει όλα τα νερά (θέλει χρόνο γι’ αυτό και όταν ρίχνω σταματάω πριν γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα). Τα πλάθουμε σε μπιφτέκια που αφού τα τυλίξουμε σε φρυγανιά, τα βάζουμε σε ένα καλολαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Δείτε ακόμη : Κροκέτες μπακαλιάρου με μπίρα και σκορδαλιά( της Αργυρώς)