spot_img
22.7 C
Moschato
22.8 C
Tavros
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Αποκριάτικη παιδική γιορτή από την Πνευματική Εστία Μοσχάτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Η Πνευματική Εστία Μοσχάτου διοργανώνει, αποκριάτικη παιδική γιορτή.

Αίθουσα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, (Κοραή 34, Μοσχάτο) δίπλα στο Δημαρχείο

2 Μαρτίου 2024, 11:00 – 13:00

Δραστηριότητες για τα παιδιά

«Ένας χαρταετός με ….. τέχνη»
Σε κάθε χώρα το πέταγμα του χαρταετού παίρνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση καθώς συσχετίζεται με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Σήμερα, το πέταγμα του χαρταετού είναι μέρος των εθίμων της Καθαράς Δευτέρας και συγκεκριμένα του υπαίθριου εορτασμού της, τα λεγόμενα Κούλουμα.
Την Καθαρά Δευτέρα, ο ουρανός γεμίζει πολύχρωμους χαρταετούς που συναγωνίζονται ποιος θα πάει πιο ψηλά! Εμπνεόμαστε το δικό μας χαρταετό και μέσα από αυτό γνωρίζουμε το ταξίδι του και την προέλευση του, ζωγραφίζουμε το δικό μας χαρταετό με τη βοήθεια διαφόρων υλικών.

Όταν το κομφετί συνάντησε τη σερπαντίνα
«Μια φορά και έναν καιρό, μέσα σ’ ένα γλέντι αποκριάτικο τρελό, ένα χέρι τόσο δα σηκώθηκε πολύ ψηλά και μια χούφτα κομφετί γέμισαν χρώματα τον ουρανό!!! Όμως ένα τοσοδούλι κομφετί…»
Ένα βιωματικό πρόγραμμα με ξέφρενους ρυθμούς όπου τα παιδιά με συντρόφους τους ένα κομφετί και μια σερπαντίνα και με οδηγό τους το χορό και τη μουσική μεταμφιέζονται αποκριάτικα φορώντας μάσκες, χορεύουν με το παραδοσιακό γαϊτανάκι, παίζουν με την πινιάτα, μεταμορφώνονται με face-painting, και φτιάχνουν μπαλονοκατασκευές.

Κόστος συμμετοχής: 2 ευρώ ανα παιδί

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ