spot_img
23.3 C
Moschato
23.1 C
Tavros
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Μπακαλιάρος τηγανιτός: Εύκολο κουρκούτι με μπύρα

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Υλικά για κουρκούτι για μπακαλιάρο

  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις​
  • 80 γρ. Κορν φλάουρ (cornflour)​
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέϊκιν Πάουντερ (baking powder)​
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά​
  • 750 ml Μπύρα κατά προτίμηση Amstel​
  • 75 ml Αεριούχο νερό (Σόδα)​
  • 2 γρ ξερή μαγιά διαλυμένη σε ½ κούπα χλιαρό νερό μαζί με μια πρέζα ζάχαρη​
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι​
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι

Συνταγή για κουρκούτι με μπύρα

  • Ανακατεύουμε όλα τα ξέρα υλικά και τα κοσκινίζουμε.​
  • Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.​
  • Σε μια κανάτα ανακατεύουμε όλα τα υγρά.​
  • Ρίχνουμε το μίγμα από τα υγρά στο μίγμα των ξερών υλικών, σίγα σίγα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα (Αυγοδάρτη), μέχρι να πετύχουμε το αρεστό σε εμάς χύλωμα.​
  • Προσοχή να μην μας κομπιάσει το μίγμα​
  • Το περνάμε από ένα σουρωτήρι ψιλό και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά σκεπαζόμενο ερμητικά με μεμβράνη.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.​
  • Αυτό το κουρκούτι είναι αρκετό για να τηγανίσετε 500 γρ μπακάλικου (ξαρμυρισμένου, χωρίς κόκκαλα και δέρμα).​
  • Πριν εμβαπτίσετε τον μπακάλικο στο κουρκούτι, πρέπει να τον πανάρετε σε αλεύρι για να κολλήσει επάνω του ομοιόμορφα το κουρκούτι.​
  • Θα χρειαστείτε και ενάμισι λίτρο σπορέλαιου.
  • Η θερμοκρασία του λαδιού κατά το τηγάνισμα πρέπει να είναι 170 βαθμούς C.

ΠΗΓΗ parapolitika.gr

Για τη σκορδαλιά της Αργυρός

  • 6-7 πατάτες 
  • 4-5 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι 
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • ηλιέλαιο
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε την κάθε μια πατάτα σε καρέ.

Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και τις βράζουμε  για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν.

Όσο βράζουν καθαρίζουμε το σκόρδο.

Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ.

Τις πολτοποιούμε όσο ακόμα είναι καυτές.

Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι και το ξίδι.

Αναμειγνύουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.

Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Αν χρησιμοποιήσουμε αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα).

Το μίγμα γίνεται κάτασπρο από το αυγό και αφράτο. 

Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

Μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ