spot_img
18.4 C
Moschato
18.3 C
Tavros
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Παρέμβαση του Βασίλη Σπανάκη για θέματα επικαιρότητας

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Σημεία παρέμβασης του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Σπανάκη, σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη στην τηλεόραση του MEGA: 

Για τα περιστατικά βίας στη Θεσσαλονίκη:

«Σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε τέτοιου είδους περιστατικά και μάλιστα χθες ήταν και από κουκουλοφόρους και από ροπαλοφόρους και μάλιστα είχαμε και τραυματισμό αστυνομικού. Τέτοιου είδους περιστατικά εμείς τα καταδικάζουμε σε κάθε περίπτωση».

Για το πόρισμα για τα Τέμπη και την δήθεν απώλεια της πολιτικής κυριαρχίας της Κυβέρνησης:

«Καταρχάς, η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των κομμάτων επιβεβαιώνεται όταν έχουμε εθνικές εκλογές. Άρα λοιπόν στις εθνικές εκλογές του Μάϊου και του Ιουνίου ο λαός νομίζω ότι έδειξε σε ποια παράταξη και σε ποιο πρόσωπο έχει εμπιστοσύνη για να έχει το τιμόνι της χώρας. Δεύτερον. Αυτή τη στιγμή η έρευνα γίνεται σε δύο επίπεδα. Πρώτο επίπεδο στη Βουλή όπου εξετάστηκαν συγκεκριμένοι μάρτυρες και για συγκεκριμένα ζητήματα και τις πολιτικές ή μη ευθύνες και δεύτερον, υπάρχει και η έρευνα σε εξέλιξη της Δικαιοσύνης. Άρα λοιπόν αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει ότι πάει κάποιος να σκεπάσει ή να κρύψει. Υπάρχει ένα πόρισμα στη Βουλή για τα Τέμπη όπου εξετάζει συγκεκριμένα ζητήματα, όπως τη σύμβαση 717, όπως και συγκεκριμένα άλλα ζητήματα. Και μάλιστα έπεσε αρκετό φως στην υπόθεση και φάνηκε ποια κυβέρνηση προχώρησε τη σύμβαση 717 και ποια κυβέρνηση είχε κωλυσιεργήσει σε αρκετά ζητήματα από το ’16. Αυτή τη στιγμή λοιπόν βγήκε ένα πόρισμα που έχει τεκμηρίωση. Δεν βγήκε με αοριστολογίες. Και σας απαντώ ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα συγκάλυψης διότι ακούω την αντιπολίτευση να πετάει κορόνες και να προσπαθεί να κάνει πολιτική εκμετάλλευση πάνω στα 57 θύματα των Τεμπών. Η Εξεταστική έκανε μια αναλυτική και τεκμηριωμένη απάντηση σε ερωτήματα τα οποία υπήρχανε. Απαντήθηκαν αρκετά ερωτήματα και από εκεί και πέρα υπάρχει και η δικαστική έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη».  

Για τις απαντήσεις που δεν έχουμε λάβει από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με τον νόμο του 2016, η τότε Κυβέρνηση, έφερε απαγόρευση –μεταξύ άλλων- και στους προέδρους των κομμάτων να έχουν επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Προσέξτε, νόμος του Τσίπρα. Σήμερα και ενώ ο κ. Κασσελάκης είναι τόσους μήνες πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται να μας πουν ότι δεν το γνώριζαν και θα κινηθούν τώρα οι διαδικασίες. Ο νόμος λέει 60 ημέρες από την ψήφισή του. Άρα λοιπόν, κατ’  αναλογία, ο κ. Κασσελάκης όφειλε να το κάνει. Να καταλαβαίνει ο κόσμος πως σκέφτεται ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πως σκέφτονται στο ζήτημα του σεβασμού των νόμων. Με τον τρόπο τους μας λένε πως είναι λογικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί ψαροκάικα στην Αμερική.. ».     

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ