spot_img
17.3 C
Moschato
17.1 C
Tavros
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

 Δράσεις του 1ου ΓΕΛ Ταύρου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Μέτα από ενημέρωση της Διευθύντριας κ. Π. Γιαννέλου του 1ου Λυκείου Ταύρου «Χρίστος Τσολάκης» δημοσιεύουμε Δελτία Τύπου από δράσεις του Σχολείου.

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή, 21.04.2024 και ώρα 18.00, ο κύριος Αντώνης I. Μπακαλούμης, θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ταύρου (Υπεύθυνος: Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Δημητριάδης), οδός Αναξα­γόρα 15 (δίπλα στο σταθμό του ηλεκτρικού Ταύρου), με θέμα, «…και γαρ ο υιός του ανθρώπου ουκ ήλθεν διακονηθήναι αλλά διακονήσαι και δούναι την ψυχήν αυτού λύτρον αντί πολλών»: Το ήθος του Σταυρού.”

Η ΔΙΕΥΟΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

Το Ιο Γενικό Λύκειο Ταύρου-«Χρίστος Τσολάκης», πραγματοποίησε επίσκεψη στο ερευ­νητικό κέντρο CERN στη Γενεύη τον Φεβρουάριο 2024 (18-21.02.2024). Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από δύο ομάδες μαθητών/τριών της Β και Γ Λυκείου. Η μία ομάδα με την επίβλεψη της κας Γάγκου ασχολήθηκε με ζητήματα ιστορίας (ιστορία του κέντρου, ιστορία πόλης της Γενεύης) και η δεύτερη με την επίβλεψη του κου Κρητικού με θέματα φυσικής επιστήμης (βασικές λειτουργίες του επιταχυντή, πορεία σωματιδίων σε αυτόν, σωματίδιο Higgs, υπερσυμμετρία, υπεραγωγιμότητα υλικών). Το υλικό των δύο ομάδων παρουσιά­στηκε σε όλη την ομάδα των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/ τριών, καθηγητών/τριών. Στο CERN οι μαθητές/τριες με τους συνοδούς καθηγητές/τριες παρακολούθησαν διαδραστική παρουσίαση πειραμάτων και επισκέφτηκαν την μόνιμη διαδραστική έκθεση του ερευ­νητικού κέντρου.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

Το 1° Γενικό Λύκειο Ταύρου-«Χρίστος Τσολάκης» τίμησε την εορτή των Τριών Ιε­ραρχών με εκκλησιασμό στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας Ταύρου, όπου τη λειτουργία τέλεσε ο αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Δημητριάδης. Στο τέλος, ο κύριος Α­ντώνιος I. Μπακαλούμης μίλησε με θέμα, «Η συμβολή των τριών Ιεραρχών στη σύγχρονη σκέψη και πολιτισμό».

Η ΔΙΕΥΟΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

Το 1 ο Γενικό Λύκειο Ταύρου – «Χρίστος Τσολάκης» τίμησε την εορτή των Χριστουγέν­νων με τη συμμετοχή του στην ακολουθία των Ωρών.. Τις επιμέρους Ωρες των Χριστου­γέννων διάβασαν οι καθηγήτριες, κες Περσεφόνη ΓιαννέΛου και Ευθυμία Γρηγοροπούλου, όπως και οι μαθητές/τριες, Γεώργιος Οικονόμου, Αικατερίνη Λουκά και Δέσποινα Πούλα. Την οργάνωση και τον συντονισμό είχε ο κος Αντώνιος I. Μπακαλούμης. Την ακολουθία τέλεσε ο πανοσιολογιώτατος πατήρ Γεώργιος Δημητριάδης, στην Αγία Σοφία Ταύρου.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

Το 1° Λύκειο Ταύρου – «Χρίστος Τσολάκης», συμμετείχε στο 3° Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από την ΕΛΕΜΑΣΥΝ στην πόλη της Πράγας, από 01-05.03.2004. Η παρουσίαση έγινε με ταινία μικρού μήκους και προφορική παρουσίαση. Αποτελείτο από δύο μέρη. Το ένα με θέμα την Εισαγωγή των Ελληνικών σπουδών στη Βοημία και Μοραβία και υπεύθυνη την κα Περσεφόνη Γιαννέλου, και το άλλο με θέμα τις Αιτίες και σημασία εισαγωγής των Ελληνικών σπουδών στη Βοημία και Μοραβία, και υπεύθυνο τον κο Αντώνη I. Μπακαλούμη. Οι μαθη- τές/μαθήτριες που συμμετείχαν επεξεργάστηκαν πρωτογενές υλικό και πηγές που γενναιόδωρα παρήχε το Τσέχικο Κέντρο Αθηνών με υπεύθυνη τη Διευθύντρια αυτού, κα Kuligova Lucie, ο Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών της Πράγας, κ. Κωνσταντί­νος Τσίβος και η μεταφράστρια Kindlerova Rita.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ