spot_img
17.9 C
Moschato
17.8 C
Tavros
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Eκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Μοσχάτου – Ταύρου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

“Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε τον σύλλογο μας σε μια κυψέλη αλληλεγγύης και διεκδίκησης για κάθε γυναίκα που μένει, εργάζεται και σπουδάζει στις γειτονιές μας, ώστε να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να αντιπαλέψει τα πολλά πρόσωπα της βίας που βιώνει σε κάθε πλευρά της ζωής της”.

Αυτό είναι το “δια ταύτα” στο οποίο κατέληξε η συζήτηση που οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μοσχάτου – Ταύρου, την Κυριακή 21 Απρίλη, στη πλατεία Αττάλειας στον Ταύρο.

Θέμα της συζήτησης ήταν η πολύμορφη βία κατά των γυναικών και σ΄ αυτό αναφέρθηκε η ομιλήτρια Θεοφίλη Μαρία, μέλος του Συλλόγου. Σημείωσε ότι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφο της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ανέδειξε ότι τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα πατάνε πάνω στην παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία.

Τόνισε τις ευθύνες των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν την ανάγκη για ολόπλευρη οικονομική, ψυχολογική, νομική στήριξη των γυναικών που έχουν υποστεί βία με κριτήριο το κόστος για το κράτος και τους δημοσιονομικούς στόχους.

Στάθηκε στις πραγματικές αιτίες της ατομικής εγκληματικότητας, όλων των μορφών της βίας κατά των γυναικών, τονίζοντας ότι η εξάλειψη της συνδέεται και εξαρτάται συνολικά από όλες εκείνες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα μας εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας, να στεκόμαστε στα πόδια μας, να είμαστε χειραφετημένες οικονομικά, ψυχικά, συναισθηματικά.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, ενώ πολλές συναγωνίστριες προμηθεύτηκαν την έκδοση με τα υλικά της Ημερίδας της ΟΓΕ για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ