spot_img
25.4 C
Moschato
25.4 C
Tavros
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Καλλιθέα: Ημερίδα “Παιδιά και Έφηβοι στον κύκλο της Βίας”

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της Επιστημονικής Ημερίδας, με Θέμα ‘’ Παιδιά και Έφηβοι στον κύκλο της Βίας’’, που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλιθέας, την Τετάρτη, 24/04/2024 και ώρα 7.00 μ.μ.

Στόχος της Επιστημονικής Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων για το διαχρονικά επίκαιρο ζήτημα της βίας παιδιών και εφήβων, εντός και εκτός σχολικής κοινότητας, παρουσιάζοντας τις σύγχρονες μορφές του και αναζητώντας τα αίτια του φαινομένου, προκειμένου να καταλήξουμε σε τρόπους διαχείρισής του, εστιάζοντας παράλληλα στην πρόληψη μέσω βιωματικών ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 Χαιρετισμό απεύθυναν:

O Δήμαρχος της Πόλης, κ. Κώστας Ασκούνης

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης

Ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα, κ. Παύλος Χρηστίδης από το ΚΙΝΑΛ_ΠΑΣΟΚ

Η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Βασιλική Κολυβίρα

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ιωάννης Ερμιζάς.

Τον  συντονισμό της  ημερίδας επιμελήθηκε, η κ. Στάμου Μαρία, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Πιστοποιημένη στην Οικογενειακή & Σχολική Διαμεσολάβηση, Επιστημονική Συνεργάτιδα της Ε.Π.Α.Π και ιδρύτρια της C.Y.L.N

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

1.Κουμέντος Ιωάννης, Διευθυντής Ά βάθμιας εκπαίδευσης : “Το σχολείο πρέπει να αρέσει στα παιδιά”.

2.Μάντζος Λεωνίδας, Διευθυντής Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης: « Δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια, αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις».

3. Κωνσταντίνα Κωστάκου, Διευθυντής Ά Ψυχολόγος, Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων «Κατάλληλη-Έγκυρη και Ελάχιστη Παρέμβαση»

4. Δρ. Αφροδίτη Μαλλούχου, Κοινωνική Λειτουργός-Επιμελήτρια Ανηλίκων, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπουργείου Δικαιοσύνης, Συστηματική Σύμβουλος Ζεύγους & Οικογένειας :«Επικίνδυνοι Ανήλικοι ή Ανήλικοι σε κίνδυνο ? Παιδιά, Δράστες και Θύματα  σε σύνθετες διαδρομές Βίας.»

5. Στάμου Μαρία, Διαππιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Πιστοποιημένη στην Οικογενειακή & Σχολική Διαμεσολάβηση, Επιστημονική Συνεργάτιδα της Ε.Π.Α.Π και ιδρύτρια της C.Y.L.N: « Εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης συγκρούσεων στη σχολική κοινότητα».

6. Γιαννακοπούλου Αγγελική, Κοινωνική Λειτουργός Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας Δήμου Καλλιθέας: «Οι γονείς αποτελούν τη βασικότερη ομάδα-στόχος για τις παρεμβάσεις πρόληψης»


spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ