spot_img
20.9 C
Moschato
20.9 C
Tavros
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Το Σάββατο η εκδήλωση για την ανάπλαση της περιοχής του «Τριγώνου» στον Ταύρο

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Το Σάββατο 27 Απριλίου στις 19:00 μία όμορφη εκδήλωση στο πάρκο της περιοχής του «Τριγώνου», πλησίον των π. Σφαγείων στον Ταύρο

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, καλεί τους πολίτες του Δήμου μας σε μία όμορφη εκδήλωση στην περιοχή της ανάπλασης του «Τριγώνου», πλησίον των π. Σφαγείων στον Ταύρο. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, στις 19.00.

Σε ένα καλαίσθητο χώρο που έχει διαμορφωθεί με περιβαλλοντικό πρόσημο και έχοντας ως στόχο τη χρήση του από όλες τις ηλικίες των συμπολιτών μας, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου καλεί τους συμπολίτες μας και τα μικρά παιδιά, το Σάββατο το απόγευμα, να διασκεδάσουν σε μία όμορφη εκδήλωση με κεράσματα, μουσική, ξυλοπόδαρους, ανιματέρ, make up artists και μπαλονοκατασκευές!

Ένα πάρκο αναψυχής φιλικό προς τους κατοίκους και το περιβάλλον που υλοποιήθηκε με μέριμνα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η παρέμβαση στην περιοχή περιλαμβάνει την βιοκλιματική  αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, την περιβαλλοντική προστασία και την αισθητική ανάδειξη της περιοχής, με στόχο τη γενικότερη αναβάθμισή της.

Στην περιοχή του «Tριγώνου» δημιουργήθηκε κοινόχρηστος χώρος ξεκούρασης με στέγαστρα και τμήμα για εκδηλώσεις, ενεργειακά παγκάκια, σύγχρονο αστικό εξοπλισμό, δημιουργία χώρου υπαίθριας άσκησης με όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου, καθώς και  νέα παιδική χαρά με ειδικό δάπεδο και σύγχρονο εξοπλισμό. Παράλληλα, διαμορφώθηκαν διάδρομοι κίνησης, ενώ ο χώρος έχει διαμορφωθεί για την πλήρη και ασφαλή πρόσβαση ΑμεΑ.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν και την εγκατάσταση φωτισμού χαμηλής κατανάλωσης τεχνολογίας led, την προμήθεια φυτικού και αρδευτικού δικτύου και τη λειτουργία νέων σιντριβανιών. Ταυτόχρονα, ενισχύθηκε το πράσινο με ανθοφόρα δέντρα και θάμνους ενδημικά της περιοχής και ανθεκτικά στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπλαση είναι φυσικά και ψυχρά, δεν ανακλούν τη θερμότητα και το φως και συντελούν στην μείωση της επιφανειακής θερμοκρασίας του χώρου, διαμορφώνοντας με τον τρόπο ευνοϊκό μικροκλίμα. Με αυτές τις παρεμβάσεις οι περιβαλλοντικές συνθήκες που δημιουργούνται επιδρούν θετικά στην ενεργειακή απόδοση των γειτονικών κτιρίων. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ