spot_img
18.1 C
Moschato
18 C
Tavros
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Μαγειρίτσα κοτόπουλου από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Η εναλλακτική μαγειρίτσα για το Μεγάλο Σάββατο, από τον σεφ Dimitris Skarmoutsos και τα Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος!!!

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαγειρίτσα:

1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου, Κοτόπουλα Ναυπάκτου

1/2 κιλό κοιλιές κοτόπουλου

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 μέτρια μαρούλια, χοντροκομμένα

4-5 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

½  φλ. ρύζι (προαιρετικά)

½  φλ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το αυγολέμονο:

2 αβγά

χυμό από 2 λεμόνια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΑΝΗΘΟΣ | ΑΥΓΟ | ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ | ΚΡΕΜΜΥΔΙ | ΛΕΜΟΝΙ | ΜΑΡΟΥΛΙ | ΡΥΖΙ | ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε: ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαγειρίτσα:

Πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τις κοιλιές. Τα τρίβουμε με χοντρό αλάτι και χυμό λεμονιού και τα πλένουμε καλά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα εντόσθια και άφθονο νερό και αφήνουμε να βράσουν. Ζεματίζουμε στο ζεστό νερό για περίπου 5-6 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα εντόσθια.

Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το χοντροκομμένο μαρούλι, συμπιέζοντάς τα για να χωρέσουν κάτω από το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε το καπάκι και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε τη μαγειρίτσα με το καπάκι, για περίπου 30-40 λεπτά ακόμα. (Σε περίπτωση που επιλέξουμε να προσθέσουμε ρύζι, το κάνουμε περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου και ανακατεύουμε).

Για το αυγολέμονο:

Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, μέχρι τα ασπράδια αυγών να είναι αφρώδη. Ενώ χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα των κρόκων. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά και σταδιακά προσθέτουμε 1-2 κουτάλες από το ζεστό ζωμό της μαγειρίτσας. Είναι πολύ σημαντικό να προσθέτουμε το ζωμό λίγο-λίγο!

Όταν ολοκληρώσουμε, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε καλά, τοποθετώντας το καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα όσο είναι ακόμα ζεστή και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΠΗΓΗ dimitrisskarmoutsos.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ