spot_img
20.5 C
Moschato
20.5 C
Tavros
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img

Μοσχάτο: Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης από την Γ.Σ.Ε.Ε. (εικόνες)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης για εργαζόμενους και ανέργους πραγματοποιηθηκε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου

Μια σημαντική εκδήλωση για τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά ζητήματα που αφορούν εργαζόμενους και συνταξιούχους, έγινε με επιτυχία την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στο Μοσχάτο!

Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

«Η βία και η παρενόχληση στην εργασία σύμφωνα με το Ν4808/21»

«Προϋποθέσεις  συνταξιοδότησης, υπολογισμός σύνταξης»

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου και ο Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι Νομικοί  Συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. απάντησαν σε ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων που αφορούσαν τις θεματικές ενότητες των εισηγήσεων ενώ ως προς το πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης το Δίκτυο απαντά σε προβληματισμούς  όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει, προς όφελος των συμπολιτών μας, η συνεργασία του Δήμου μας με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, αφού ξεκινά μία σειρά δράσεων προς ενημέρωση και στήριξή τους σε θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους, όπως τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ζητήματα.
Ο Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος μας έχει διαμορφώσει ένα κοινωνικο-πολιτιστικό δίκτυο που ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή και αντιπαλεύει τον κοινωνικό πολιτισμό. Γι αυτό το λόγο και η συνεργασία με τους επιστημονικούς συμβούλους του ΙΝΕ θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού η αξιόπιστη νομική πληροφόρηση θα δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις στους προβληματισμούς των εργαζομένων αλλά και των ανέργων συμπολιτών μας. Η πρώτη αυτή συμβολική εκδήλωση αποτελεί την καλύτερη αρχή σε μία ιδιαίτερα χρήσιμη συνεργασία με το Δήμο μας. Μία συνεργασία που επιδιώξαμε και καταφέραμε να επιτευχθεί με τη θετική ανταπόκριση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ».

Παράλληλα, σε συνέχεια της εκδήλωσης ελήφθησαν αιτήματα για συμμετοχή στη δεύτερη δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2022 και θα αφορά ατομική πληροφόρηση μέσω  ερωτημάτων  που μπορούν  να δεχθούν  εξατομικευμένα και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ οι Νομικοί Συνεργάτες της ΓΣΕΕ. 

Παραθέτουμε μερικά παραδείγματα παρακάτω:

  1. Τρόποι διεκδίκησης δεδουλευμένων από τον εργοδότη
  2. Πως υπολογίζεται η αποζημίωση απόλυσής μου;
  3. Τι σύνταξη θα λάβω;
  4. Έχω θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα;
  5. Χρειάζεται να εξαγοράσω πλασματικό χρόνο ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθώ;
  6. Δικαιούμαι άδεια μητρότητας;
  7. Υπερωρίες, εργασία την Κυριακή
  8. Δικαιούμαι σύνταξη αναπηρίας; Ποιες οι κατηγορίες της σύνταξης αναπηρίας; Υπό ποιες προϋποθέσεις χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας σε κάθε κατηγορία;
  9. Διαφορές μεταξύ πλήρους και μειωμένης σύνταξης
  10. Ημέρες ετήσιας άδειας

Η εκδήλωση ήταν ανοικτή προς το κοινό και εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ