spot_img
22.3 C
Moschato
22.2 C
Tavros
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img

Μοσχάτο: Τιμητική εκδήλωση – μουσικό αφιέρωμα στην «Τζένη Βάνου» (εικόνες- βίντεο)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Το Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μοσχάτου ονομάζεται πλέον Αμφιθέατρο “Τζένη Βάνου” και το βράδυ της Πέμπτης γέμισε από κόσμο για να απολαύσουμε όλοι μαζί ένα υπέροχο μουσικό αφιέρωμα για μία ερμηνεύτρια που ξεχώρισε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και συνδέθηκε με την πόλη μας.

Με μεγάλη επιτυχία το μουσικό αφιέρωμα στην Τζένη Βάνου, που διοργάνωσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, τιμώντας τη γνωστή ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου για τη σημαντική συνεισφορά της στο ελληνικό τραγούδι,  παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στις μεγάλες επιτυχίες της.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ, Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί, απόλαυσαν μια συγκινητική συναυλία με πολύ συναισθηματική φόρτιση.

Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε το 1939 και έγινε κάτοικος Μοσχάτου σε μικρή ηλικία. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού. Με την χαρακτηριστική φωνή της διακρίθηκε για αρκετές δεκαετίες στο ελαφρό και λαϊκό τραγούδι. Το 1964 με το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα «Τώρα» παίρνει το βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 1981 αποκτά χρυσό δίσκο με τίτλο «Τις ώρες που σε θέλω». Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια πολλών συνθετών όπως του Μ. Πλέσσα, του Μ. Θεοδωράκη, του Γ. Μουζάκη, του Κ. Γιαννίδη, του Αττίκ, του Α. Χρυσοβέργη, του Τ. Μουσαφίρη και άλλων. Απεβίωσε το 2014.

Στη συναυλία που οργάνωσε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προς τιμήν της σπουδαίας ερμηνεύτριας συμμετείχαν οι: Λένα Αλκαίου, Άκης Δείξιμος, Μελίνα Μακρή, Σοφία Λαγογιάννη, Κωνσταντίνος Εμμανουήλ, Αθηνά Ρηγοπούλου και Μιχάλης Ρηγόπουλος. Στην καλλιτεχνική Διεύθυνση ο Γιώργος Παγιάτης.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου, έχει αποφασίσει ομόφωνα για την τιμητική προσωνυμία «Τζένη Βάνου» στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, για τη σημαντική συνεισφορά της στο ελληνικό τραγούδι.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ