spot_img
23.3 C
Moschato
23.1 C
Tavros
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img

Μίμης Ανδρουλάκης «Κάτω από τις Στάχτες» | Παρουσίαση του βιβλίου του στο Μοσχάτο (photos – vid)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

H παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Μίμη Ανδρουλάκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσίασε την αυτοβιογραφία του «Κάτω από τις στάχτες», από τις εκδόσεις Πατάκη.

Το βιβλίο έχει βραβευτεί με το βιβλίο Αναγνωστών Athens Voice ως το καλύτερο nonfiction βιβλίο. Είναι μία «ιδιαίτερη» αυτοβιογραφία, όχι όμως κλασικού τύπου. Πρόκειται για ένα «παιχνίδι» του συγγραφέα με γνωστά πρόσωπα και γεγονότα που μπλέκονται γλυκά προσφέροντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ταξιδέψει στο παρελθόν, να γελάσει, να προβληματιστεί, να γίνει συνοδοιπόρος στην ίδια την ιστορία μας. Ό,τι σιγοκαίει κάτω από τις στάχτες!

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, το βιβλίο παρουσίασαν, η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου και ο ιστορικός και υπεύθυνος ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, Τάσος Σακελλαρόπουλος.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Θανάσης Μελιστας, οι Αντιδήμαρχοι (Αρης Κρεμμύδας, Φελλας Γιώργος, Σαββας Γιάννης, Γρουμπας Βασίλης, Κατερίνα Καρυδη, Ζωταλης Δημήτρης), ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μανώλης Αντωνακος, ο Δημοτικός Σύμβουλός Παναγιώτης Παπασταθακοπουλος, καθώς και αρκετοί φίλοι αναγνώστες.

«Κάτω από τις στάχτες» του Μίμη Ανδρουλάκη: Σύνοψη του βιβλίου

Το μουλάρι του Καραμανλή, το ντουέντε του Ανδρέα, τα εικονίσματα του Χαρίλαου, τα σφυρίγματα του Λεωνίδα, οι Γιαπωνέζοι του Μητσοτάκη. Η Αυτοβιογραφία στη Μεταπολίτευση, συμβολή στις βιογραφίες των άλλων. Προσωπογραφίες, σκηνές, δράματα και ευτράπελα από την παράξενη επιτυχία-αποτυχία της Μεταπολίτευσης.

Εξομολόγηση: Η ζωή μου με Χαρίλαο και Μίκη. Οι περιπέτειες της Αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το αίνιγμα Ανδρέας Παπανδρέου. Τα μυστικά του διπλού «’89». «Ε, Χαρίλαε, πέφτει το Τείχος!» Τα άγνωστα στην περιδίνηση του Γκορμπατσώφ και στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Το «σύνδρομο σκαντζόχοιρου» χτυπά. Μέρες διάσπασης ΚΚΕ-Συνασπισμού. Από το ΜΕΤΑ ο ανέστιος Μίμης στην πυρά του Μν το 2000. Ό,τι σιγοκαίει Κάτω από τις στάχτες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ